Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Ν.Δ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Στα ωραία τα Χανιά μας ,μόνο που δεν έπαιξαν μπουνιές , οι Ντορικοί με τους Σαμαρικούς πριν από τις εκλογές για τα νέα όργανα του κόμματος.. Σας παρακαλώ πολύ κυρίες και κύριοι. Κλείσετε τα ενδοπαραταξιακά μέτωπα γιατί δίνεται κακή εικόνα στους πολίτες που είναι ψηφοφόροι σας. Τις προσωπικές σας πικρίες να τις κρύβετε στα κατάβαθα της ψυχής σας, μην της εκφράζετε δημόσια. Σας κρίνει ο κόσμος σας. Τους απογοητεύσατε όταν κυβερνήσατε με τις λαμογιές ορισμένων πρωτοκλασάτων υπουργών σας, και τώρα τους κουράζετε με την διαμάχη εξουσίας. Μου θυμίζετε το κακό ΠΑΣΟΚ τότε που έγινε η διαμάχη για την αρχηγία μεταξύ Παπανδρέου, και Βενιζέλου. Εξουσία είναι αυτή θέλει κόπο και ιδρώτα για να την αποκτήσει κανείς. Κι όταν πιάσει στο χέρι του το βάζο με το μέλι . Τότε έρχεται το δίλημμα. «Το μπη ορ νοτ του μπη». Να βάλω το χέρι μου στο μέλι των πολυεθνικών ή να το αφήσω απ`έξω ως έντιμος κι άτεγκτος πολιτικός. {που δεν είμαι.} «Δατς δε κουέστιον»
Πάντως σύμφωνα με την δημοσκόπηση της «Πάμπλικ Ίσιου» για την «Καθημερινή «Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΛΛΑ Η Ν.Δ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΌΜΟ.». Τι σου είναι κι αυτές οι δημοσκοπήσεις. Μέχρι πριν ένα χρόνο έβγαζαν ως καταλληλότερο τον Κωστάκη Καραμανλή, και τώρα που είναι πεσμένος κατά γης, τον εχθρεύονται και τον έχουν τελειωμένο κατά 78%. Βρε κι αυτοί οι ψηφοφόροι πάνε πάντα με τους ισχυρούς, και μιμούνται τον παλιό μεγαλοεργοστασιάρχη Μποδοσάκη Αθανασιάδη που έλεγε με την Κωνσταντινοπουλίτικη προφορά του . «Πάντα με το γκουβέρνο μπρε». Γιατί αυτός ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας κι έκανε μπίζνες με όλες τις κυβερνήσεις.
ΟΙ ψηφοφόροι της Ν.Δ σύμφωνα με την δημοσκόπιση δεν επιθυμούν να ιδρύσει νέο κόμμα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν σας το`λεγα εγώ τις προάλλες, Ότι ο μακαρίτης Αβέρωφ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι¨ «όποιος βγαίνει έξω από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Τι κι αν διαπληκτίζεται δημόσια στα Χανιά ο Βούρβαχης και ο Μαρκογιαννάκης με τον Βολουδάκη, τι κι αν της απαγγέλει μαντινάδες στο Νίπος Αποκορώνου ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουκλάκης ότι θέλει την Ντόρα πρωθυπουργό. «Όνειρο θερινής νυκτός" φαίνεται ότι θα μείνει για να επικαλεστώ τίτλο έργου του μεγάλου Ελισαβετιανού Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Πάντως αν ιδρύσει κόμμα η Ντόρα μπορεί να βγάλει και ένα και δύο βουλευτές,. Όσους έβγαλε το 1977 ο πάτερ φαμίλιας Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ με το «κόμμα των νεοφιλελευθέρων» Δηλαδή τον εαυτόν του, και τον Παύλο Βαρδινογιάννη στο Ρέθυμνο. Αλλά μπορεί και δέκα, όσους έβγαλε ο Σαμαράς το 1993. Ορίστε η ρεβάνς του Μητσοτακέϊκου εναντίον του Σαμαρά.
Ένα ρίσκο είναι η ζωή μας Ντόρα μου. «Και έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις» όπως τραγουδούσε την εποχή της δόξας του ο μέγας Νιόνιος. Γιατρέ μου τα χάπια μου γιατί με έπιασε η καρδιά μου με τα τεκταινόμενα στην Ν.Δ. Θα τρέξω στον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ τον καρδιολόγο Μανώλη Αλιφιεράκη είναι και φίλος μου. Μπορεί από την χαρά του για την προεδρία να γλυτώσω τα έξοδα της επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου