Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ -ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΠΑΣΑΡΕΛΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Διόλου δεν διαφωτίστηκε ο λαός στην βουλή κατά την διάρκεια της συζητήσεως μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα λιτότητας. Η πολιτική αναμέτρηση μεταξύ των προέδρων –αρχηγών των δύο κομμάτων εξουσίας Παπανδρέου και Σαμαρά έμοιαζε με κοκορομαχία ή και πασαρέλα καλλιστείων. Αγωνιώδης ήταν οι προσπάθειες των δύο αρχηγών να επιρρίψουν τις ευθύνες ό ένας στο κόμμα του άλλου. Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή ενδιαφέρει τον κόσμο αν η μια παράταξη φταίει 60% και η άλλη 40% αλλά σημασία έχει να βγει η χώρα από την κρίση. Να ανοίξει η Ελλάδα νέα μονοπάτια για να πάρει την θέση της στον διεθνή καταμερισμό εργασίας και στον ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε, και να ζούμε συνεχώς με δανεικά. Αυτός ο τρόπος ζωής τελείωσε ιδιαίτερα τώρα που ολόκληρος ο καπιταλιστικός κόσμος περνάει μια από τις χειρότερες κρίσεις του , οι χώρες είναι καταχρεωμένες και το χρήμα είναι ακριβό ειδικά για χώρες που συστηματικά δίνουν ψευδή στοιχεία και ξεγελούν τις αγορές, με τα «γκρήκ στατίτικς».
Δεν ακούσαμε από τους πολιτικούς μας ταγούς αν οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο ή θα πάνε πάλι στα χέρια των λαμόγιων, των διεφθαρμένων πολιτικών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.
Δεν μάθαμε ακόμη αν θα τιμωρηθεί κάποιος πολιτικός που έκλεψε, που δημιούργησε «οφ σορ» εταιρίες για να φοροδιαφεύγει, ή που πήρε μίζες από την Ζήμενς με το όνομα «Α.Ρόκος» και τώρα μας βγάζει γλώσσα από το εξωτερικό.
Το μόνο που καταλάβαμε από την συζήτηση στην βουλή είναι, ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας «βλάπτουν το ίδιο την «Δανιμαρκία».
Πριν αρκετά χρόνια το πολιτικό σύστημα στην γειτονική μας Ιταλία διέλυσε. Ακόμη και πρώην πρωθυπουργοί μπήκαν φυλακή, κι άλλοι πέθαναν αυτοεξόριστοι στην Τυνησία. Εκεί όμως υπήρχαν έντιμοι δικαστές όπως ο Αντόνιο ντε Πιέτρο ο οποίος έσωσε την τιμή της πολιτικής στην Ιταλία. Επήλθε η κάθαρση η οποία δυστυχώς μετά την χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, ανέδειξε ένα νέο «σωτήρα» τον μεγαλοεπιχειρηματία και μεγιστάνα των μίντια Σύλβιο Μπερλουσκόνι..
Στην Ελλάδα του αίσχους και της ντροπής. οι πολιτικοί δικάζουν κι αθωώνουν τους πολιτικούς. Που θα πάει όμως αυτή η κωμωδία; Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα η οργισμένη αντίδραση του λαού θα σαρώσει όλη την πολιτική τάξη δικαίους και αδίκους .Όπως στην αρχαία Αθήνα που εξόρισαν ακόμη, και τον τιμιότερο των Αθηναίων ηγέτη, τον Αριστείδη που έμεινε στην ιστορία ως «ο Αριστείδης ο δίκαιος» Γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου