Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 425 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ 2009 ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η αγροτική οικονομία στην χώρα μας έχει τεράστια προβλήματα. Ένας αγροτικός πληθυσμός που αποτελεί το 12% των Ελλήνων παράγει και προσφέρει στην οικονομία μονάχα το 3% του Α.Ε.Π
Εισάγουμε από λεμόνια μέχρι κρεμμύδια και πατάτες, μέχρι κολώνες χυμών από την Βραζιλία, και άφθονους τόνους κρεάτων. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί οι οποίοι έπρεπε να στηρίξουν την μικρομεσαία αγροτιά, να τυποποιήσει και να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα απέτυχαν εξαιτίας της κομματικοποίησης και της κακοδιοίκησης.
Οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση στην αγροτική παραγωγή αντί να στηρίξει τους αγρότες, και κτηνοτρόφους να οργανώσουν περισσότερο την παραγωγή τους συνέτεινε στην χαλάρωση τους, και στην υιοθέτηση του κακόγουστου life style της τηλεοπτικής αισθητικής των μεσημεριανών εκπομπών.
Μέσα στο πλαίσιο κλίμα της πλαστής ευδαιμονίας μέσων δανείων, που οι κυβερνήσεις με απερισκεψία υπέγραφαν, και της κομματοκρατίας κάθε ομάδα πίεσης ζητούσε χρήματα από το κράτος. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα πάντα υπερθεμάτιζαν για ψηφοθηρικούς λόγους, και η εκάστοτε κυβέρνηση χορηγούσε παροχές από χρήματα που συνεχώς δανειζόταν.
Όταν ξεσηκώνονταν οι αγρότες πότε η Ν.Δ αν ήταν αντιπολίτευση τους στήριζε, και υιοθετούσε άκριτα τα αιτήματα τους, πότε το ΠΑΣΟΚ. Το 2009 ζήτησαν οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους, και έλαβαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση της Ν.Δ με υπουργό τον Σωτ.Χατζηγάκη .
Τότε το ΠΑΣΟΚ ενώ ήξερε ότι λεφτά δεν υπήρχαν ανέβαινε στα τρακτέρ για συμπαράσταση με τον λαϊκισμό να πηγαίνει σύννεφο. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής, από τον Ελληνικό λαό. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ζητάει πίσω τα χρήματα αυτά, γιατί δεν προβλέπονται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες και θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η παροχή αυτή στους αγρότες είναι ένα δείγμα πως πολιτευόταν τα κόμματα του δικομματισμού με όλες τις ομάδες πίεσης κι όχι μόνο με τους αγρότες. Ευθύνη έχει και η Αριστερά που υπερθεμάτιζε στις διεκδικήσεις με την διαφορά ότι η Αριστερά πρότασσε το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης της αναδιανομής του πλούτου και της δίκαιης κατανομής του εθνικού εισοδήματος. Η κακοδιοίκηση το πελατειακό σύστημα η διαφθορά η αποβιομηχάνιση και η νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων, έφερε την Ελλάδα στον πάτο του πηγαδιού και τον λαό της σε Εθνική κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου