Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Kύκλωμα 53 ατόμων τοκογλύφων και εκβιαστών εξάρθρωσε η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε σε αγόρευση του στην βουλή¨ ¨ «Ποιος το περίμενε ότι ένας υποψήφιος επιχειρηματίας περιφερειακός σύμβουλος του ΛΑΟΣ, ένας δημοσιογράφος κοντά στην εκκλησία και την Συντηρητική παράταξη, κι ένας συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ εφοριακών, στέλεχος του ΣΔΟΕ θα έμπλεκαν σε κυκλώματα τοκογλυφίας.» Οποία έκπληξη κ. Βενιζέλο. Μήπως διάφοροι υπουργοί δεν έχουν πάρει κατά καιρούς τεράστιες μίζες; Μήπως ορισμένοι πολιτικοί και μεγαλοκαρχαρίες του χρήματος δεν φοροδιαφεύγουν ασυστόλως και νομίμως μέσω εξωχώριων εταιρειών. Αυτά δεν είναι εγκλήματα κατά του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης; Ο άνθρωπος είναι θηρίο όταν έχει εξουσία στα χέρια του. Γιαυτό είναι αναγκαίο να τηρούνται αυστηρά και απαρέγκλιτα οι νόμοι και να γίνεται τακτικά έλεγχος. Δεν βγήκε τυχαία από τη ζωή το ρητό «Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.» Πολλές φορές ο εγωισμός του ανθρώπου και η απληστία τον κάνει να φέρεται χειρότερα και από τον λύκο. Ω τέμπορα ω μόρες? Μάνα μου, σε τι καιρούς και ήθη ζούμε σήμερα¨ «σένα κόσμο ηθικό αγγελικά πλασμένο.» «Κύριοι πρωταγωνιστές σε αυτό το κύκλωμα θεωρούνται ο 58χρονος Μάρκος Καραμπέρης, ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμού του (ΛΑΟΣ), αλλά και τα αδέλφια Μάριος και Κωνσταντίνος Μελέτης, που έχουν παλαιότερα κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς.
Κατηγορούμενος είναι ακόμη ο 54χρονος Δημήτρης Λαμπάκης, επιχειρηματίας ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας με ...σφολιάτες στην Χαλκιδική.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς την εταιρεία την είχε υφαρπάξει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, ένα ακόμη θύμα των τοκογλύφων.
Στην δικογραφία περιλαμβάνονται επιβαρυντικά στοιχεία και για συγγενείς του Δ. Λαμπάκη ανάμεσα στους οποίους και ένας 25χρονος.
Κατηγορείται επίσης ο Χρήστος Παπαχατζής, διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ στην συμπρωτεύουσα.
Ανάμεσα στα ονόματα των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται και αυτό του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας Γιώργου Φερέτη.
Στην δικογραφία βρίσκεται και το όνομα διευθυντικού στελέχους μεγάλης Τράπεζας, ο οποίος κατηγορείται ότι φρόντιζε για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές του κυκλώματος και για το «ξέπλυμα» των εισπράξεων των τοκογλύφων. Πηγή «ΤΑ ΝΈΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου