Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Όταν κάνω λάθη στην ζωή μου κι έχω κάνει αρκετά σκέπτομαι ότι ο χειρότερος εχθρός μου, είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Με αυτές τις σκέψεις και την αγαπητική διάθεση και σεβασμό, για ένα άνθρωπο που υπηρέτησε σόλη του την ζωή την ποιοτική δημοσιογραφία, θέλω να σχολιάσω τον επί τριανταένα χρόνια διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» μιας μεγάλης και σοβαρής εφημερίδας του κεντροαριστερού χώρου, που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια. Τον αξιότιμο Σεραφείμ Φυντανίδη ετών 75. Ο κ Σ.Φ είναι δημόσιο πρόσωπο και έκρινε την εξουσία δίκαια αλλά με αυστηρότητα όταν διεύθυνε την εφημερίδα του. Τώρα είναι η σειρά του να κριθεί. Γνωρίζουμε ότι τα διευθυντικά στελέχη των μεγάλων εφημερίδων αμείβονταν τουλάχιστον πριν την κρίση, πλουσιοπάροχα. Ότι ο κ.Σεραφείμ Φυντανίδης έχει γυναίκα επιχειρηματία την κ.Βιργινία Βεντουράκη όπου μάλιστα ως αντιπρόσωπος ξένων εταιρειών, πήρε και μικροέργα των Ολυμπιακών, και στο Πεντάγωνο σύμφωνα πάντα με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλόπουλου « Ζούγκλα» και «Κίτρινος τύπος». Ότι ο ίδιος ο Σ.Φ εργάσθηκε σε εκπομπές όταν έφυγε από την εφημερίδα του όπως στον «Σκάι» και στην «Ν.Ε.Τ» με υψηλές αμοιβές. Προς την λοιπόν η χρέωση του προς το δημόσιο δηλαδή προς όλους εμάς σε τούτες τις κρίσιμες ώρες; Έναν άνθρωπο με τόσο πλούσια καριέρα που είναι 75 χρονών δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του; Δικαιολογήθηκε μάλιστα στο δικαστήριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχε εργασία και «τον βοήθησαν φίλοι του», για να συγκεντρώσει την προκαταβολή. Η δικαιολογία αυτή μου θύμισε τον μακαρίτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου ο οποίος είχε δηλώσει τότε που γινόταν ο θόρυβος για «το κωλόσπιτο» σύμφωνα με τον άλλο μακαρίτη, Ευαγ. Γιαννόπουλο, ότι για να κτιστεί η βίλα της οδού Αγράμπελης και να στεγαστεί «η νέα του αγάπη» έλαβε δανεικά από στενούς του φίλους. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ την οφειλή του Σ.Φ την έχει καταχωρήσει η Δ.Ο.Υ Ψυχικού. Άρα είναι κάτοικος μιας των «φτωχοτέρων» συνοικιών των Αθηνών. Αρχές Ιανουαρίου είχε- ο κ. Φυντανίδης- έρθει στα όμορφα Χανιά μας και μίλησε¨ «για την κρίση του τύπου..»Εκεί μας είπε ότι είναι και καθηγητής σε σχολή δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου. Τι θα απαντά στους φοιτητές του, όταν τον ρωτούν γιατί συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο; Όταν οι νέοι έχουν τόση ανάγκη από πρότυπα ; Από ηγεσίες όλων των χώρων, που να θαυμάζουν; «Ότι είναι φτωχός ανέστιος και πένης.»Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Ακολουθεί το ρεπορτάζ
Του Παναγιώτη Στάθη

Για τις 14/5/2012 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδη ο οποίος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Τρίτης για οφειλές προς το δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ της τάξεως των 135.000 ευρώ.

Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινική διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου, μετά την απόδειξη στοιχείων σύμφωνα με τα οποία «έχει προχωρήσει ήδη σε ρύθμιση του ποσού των χρεών και την ημέρα που συνελήφθη έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία στη ΔΟΥ Ψυχικού με την καταβολή ποσού 15.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην πρώτη δόση της ρύθμισης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν συνεχιστεί κανονικά η καταβολή των δόσεων, τότε θα πάψει οριστικά η σε βάρος του ποινική διαδικασία.

«Δέχτηκε πρόταση για πρόεδρος της ΕΡΤ»

Στην τοποθέτησή του ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας υποστήριξε πώς τα χρήματα τα συγκέντρωσε «με τη βοήθεια φίλων» του, καθώς μετά την αποχώρησή του από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας μετά από 31 χρόνια, είναι άνεργος και σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Βέβαια ο κ. Φυντανίδης τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «ο κ. Φυντανίδης συνελήφθη την ημέρα που του έγινε πρόταση για να αναλάβει πρόεδρος στην ΕΡΤ».

Πάντως η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Φυντανίδης είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά χρέη εταιρείας του, η οποία ασχολείται με θέματα επικοινωνίας, προς τη ΔΟΥ Ψυχικού. Το ποσό των οφειλών (το αρχικό κεφάλαιο) ήταν περίπου 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε τις 135.989 ευρώ γι’ αυτό και η δίωξη ασκήθηκε για πλημμέλημα.


Πηγή:www.capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου