Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ό Πράσινος Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπετίτ και ηγετική προσωπικότητα του Μάη του 68 στο Παρίσι, αρκετές φορές στην Ευρωβουλή έχει ψέξει τις μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης Γερμανία και Γαλλία διότι δεν έχουν στηρίξει με την εγγύηση της Ε.Ε, την άμυνα της Ελλάδας, και την αφήνουν να δαπανά για την άμυνα της τα περισσότερα χρήματα σε ποσοστό απ`όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτά σκέφθηκα διαβάζοντας στον ηλεκτρονικό τύπο ότι¨ δύο Γερμανικές εφημερίδες δημοσιεύουν πληροφορίες ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 60 μαχητικά αεροπλάνα τύπου «Ευρωφαϊτερ». Είναι γνωστό ότι πέφτουν οι μίζες σύννεφο στις αμυντικές προμήθειες όπως γνωρίζει και ο πρώην υπουργός Τζοχατζόπουλος.
Λέτε να παραγγείλουν μαχητικά αεροπλάνα για καμιά χρυσοφόρα αρπαχτή και να αφήσουν στο σημερινό χάλι την υγεία, και την παιδεία;
Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος βουλευτής της Ν.Δ πρώην υφυπουργός, στέλεχος της λαϊκοδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ είχε εξαφανισθεί τον τελευταίο καιρό από τις εικόνες των πρωινών εκπομπών της ιδιωτικής τηλοψίας. Η ιδιωτική τηλεόραση της Αθήνας ασχολείτο να περάσει στο κοινό τα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής «για να σωθεί η χώρα». Έτσι λοιπόν ο Κεφαλονίτης Μάκης αποφάσισε να προτάξει τα στήθη του με την μορφή προτάσεως «για να σώσει κι αυτός την Ελλάδα.»Είπε δηλαδή ο μέγιστος πολιτικός άνδρας ότι η χώρα πρέπει να ενοικιάσει την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα και όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε ιδιωτικές εταιρείες για να τους εκμεταλλεύονται, και να μη κλείνουν τακτικά από απεργίες. Ο γράφων δεν λέει ότι πρέπει να κλείνουν οι φύλακες την Ακρόπολη έστω κι αν το κράτος είναι άπονο και τους καθυστερεί τους μισθούς. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μεταθέσουμε τις ευθύνες από την εξουσία που πρέπει να κάνει χριστή διαχείριση και στους αρχαιολογικούς χώρους, στους εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Δεν είναι ανάγκη τώρα που βρήκαμε παπά {την πτώχευση της χώρας} να θάψουμε μερικούς ακόμη. Εκλογές πλησιάζουν οσονούπω και με τις προτάσεις του βγήκε πάλι ο Γιακουμάτος στον αφρό της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου