Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι "χρυσαυγίτες" παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τον σύστημα και ψηφίζουν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια στην βουλή.
Οι παλιότεροι "συνάδελφοι" τους εθνικοσοσιαλιστές στην Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ συνεργάστηκαν στενά με τα μεγάλα συμφέροντα όπως τους οίκους "Κρουπ", "Θύσεν," "Ζήμενς" και εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα τους και τις επιδιώξεις τους για ιμπεριαλιστική κυριαρχία της Ευρώπης δια του πολέμου.
Η "χρυσή αυγή" είναι κόμμα εθνικιστικό, ξενοφοβικό, και ρατσιστικό και αυξήθηκε μέσα από τα προβλήματα που προκάλεσε στις λαϊκές τάξεις η μεγάλη οικονομική κρίση χρέους και η επιβολή της λιτότητας από την τρόικα,-όπου έφεραν την χώρα, τα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ - και πυροδότησε η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε από τις Η.Π.Α.
Ο σημερινός άνθρωπος ξεκίνησε την ζωή του από τα σπήλαια ως πιθηκάνθρωπος και για να επιζήσει όταν δεν μπορούσε να βρει την αναγκαία τροφή για να καλύψει τις ζωϊκές του ανάγκες προέβαινε σε ανθρωποφαγία.Παρά τα χιλιάδες χρόνια εξελίξεως του πολιτισμού τα άγρια θηριώδη ένστικτα παραμένουν ως αρχέγονη γονιδιακή κληρονομιά στον άνθρωπο και στις σύγχρονες κοινωνίες. Απλώς είναι καλά κρυμμένα στο βάθος του υποσυνείδητου.Περιμένουν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθούν. Στην μεσοπολεμική νικημένη και ταπεινωμένη από τους συμμάχους Γερμανία βρέθηκε η ευκαιρία να βγει το θηρίο στην επιφάνεια, μέσα από το "εθνικοσοσιαλιστικό" κόμμα των Χίτλερ, Χίμλερ και επενδύθηκε ιδεολογικά με συνθήματα πατριωτισμού και μίσους κατά των Εβραίων, των κομμουνιστών, των τσιγγάνων, των βαριά ασθενών και σε κάθ`ένα που δεν αντιπροσώπευε το πρότυπο της "Αρείας φυλής" όπως την φανταζόταν το αιμοσταγές ναζιστικό καθεστώς.
Ο μεγάλος ψυχολόγος Βίλχεμ Ράϊχ στο έργο του "η μαζική ψυχολογία του φασισμού" γράφει για την οικογένεια στην Γερμανία του μεσοπολέμου για τον πατέρα αφέντη και δικτάτορα, που βρήκε την έκφραση της στο πρόσωπο του δικτάτορα του έθνους Αδόλφου Χίτλερ και στο ναζιστικό κόμμα μοναδικό οδηγό.
Ο σπουδαίος και μέγιστος Έριχ Φρομ λέει σένα έργο του, στο οποίο διαπραγματεύεται αν ο άνθρωπος είναι πρόβατο ή λύκος ότι τα εγκλήματα, τις δολοφονίες και τις εκτελέσεις, δεν τις έκανε ο Χίτλερ με τα ίδια του τα χέρια αλλά ο Γερμανικός λαός.
Τελειώνοντας πιστεύω ότι δεν πρόκειται να εξαλειφθεί το φαινόμενο της "χρυσής αυγής" όσο η δημοκρατία έχει τσαλαπατηθεί τόσο βάναυσα στην Ελλάδα και δεν δείχνει σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών. Όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες που έφεραν την κοινωνία σε απόγνωση και σπρώχνουν μέρος της σε βίαιες συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου