Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
H οικονομία, η τεχνολογία ,οι μεταφορές και επικοινωνίες ο ιμπεριαλισμός,πυροδοτούν τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις.
Η πολιτική προπαγάνδα βέβαια διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και στέλνει τους πρώην νεαρούς μισθοφόρους να σκοτωθούν ή να ακρωτηριαστούν σε άδικους {αν υπάρχουν δίκαιοι} πολέμους.
Τότε που επιτέθηκε στον ΙΡΑΚ η Αμερική, {Η.Π.Α} δια του προέδρου Τζόρτζ W. Μπους του παλιού αλκοολικού που στράφηκε στην θρησκεία και πήρε εκατομμύρια ψήφους από ακραίους θρησκευόμενους ευαγγελικούς, δήλωσε ότι την εντολή την πήρε από τον Θεό για να τιμωρήσει εκείνους που¨" δεν συμμερίζονται τον δικό μας πολιτισμό." Προέβαλλε την ίδια επιχειρηματολογία των φανατικών μουσουλμάνων για τους "πιστούς" στον Αλλάχ και τους "απίστους" των άλλων θρησκειών.
Ο προσανατολισμός και η εναπόθεση των ανθρώπων στην φύλαξη και στην σκέπην του "παντοδύναμου Θεού" και στην στην θρησκεία, σε περίπτωση που ο άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει από τα εχθρικά πυρά ή τις κακουχίες των πολέμων δεν είναι νέο φαινόμενο. Η εκστρατεία των δυτικοευρωπαίων- φράγκων- για την απελευθέρωση δήθεν, των αγίων τόπων και τον τεμαχισμό της Δυτικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας {του"Βυζαντίου"} τι ήταν; Δεν ήταν υπό την "προστασία" του Θεού και ονομάστηκαν "σταυροφορίες;"
"Το ξέσπασμα του Α? παγκοσμίου πολέμου ακολουθήθηκε από κύμα θρησκοληψίας σχεδόν σε όλες τις μαχόμενες πλευρές." γράφει ο NIALL FERGUSON στο βιβλίο του ¨ "Α? παγκόσμιος πόλεμος" σελ.419 εκδ "Ιωλκός"
Να θυμηθούμε και τον συκοφαντημένο από τα συμφέροντα Καρλ Μαρξ που είπε ότι¨
"Η θρησκεία είναι η ψυχή του καταπιεσμένου πλάσματος, σένα κόσμο χωρίς ψυχή , είναι το όπιο του λαού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου