Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το νέο σχέδιο συνενώσεων των Δήμων της Χώρας ονομάζεται σχέδιο «Καλλικράτης». Ο Καλλικράτης ήταν ένας σπουδαίος αρχιτέκτονας του «Χρυσού Αιώνα» της αρχαίας Αθήνας. Μαζί με τον Ικτίνο σχεδίασαν τον Παρθενώνα υπό την επίβλεψη του γλύπτη Φειδία. Ο Καλλικράτης επίσης, είναι ένα χωριό των Σφακίων με ιστορία. Στην Γερμανική κατοχή κάηκε από τους Γερμανούς επειδή πολλοί κάτοικοι του συμμετείχαν σε αντιστασιακές οργανώσεις. Τότε εκτελέστηκαν 30 κάτοικοι από τον άμαχο πληθυσμό. Επίσης ένας άλλος Καλλικράτης, ο στρατηγός Μανούσος Καλλικράτης από τα Σφακιά, ήταν αρχηγός των Κρητικών, τελευταίων υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης κατά την διάρκεια της άλωσης της ,το 1453.
Σε αυτά τα λαμπρά ονόματα επέλεξε η κυβέρνηση να αφιερώσει το νέο σχέδιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης της Ελλάδας. Σε ένα άλλο λαμπρό όνομα είχε αφιερώσει το προηγούμενο σχέδιο συνένωσης των Δήμων που υλοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στο όνομα του πρώην υπουργού του τσάρου της Ρωσίας, και πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας { Ιωάννη {ΓΙΑΝΝΗ} Καποδίστρια}. Οι κυβερνήσεις της νέας δημοκρατίας Ν.Δ. δεν κατάφεραν να εκσυγχρονίσουν την χώρα.
Γιατί αποδείχτηκε ότι δεν έχουν όραμα για την χώρα, κι ότι πολλά στελέχη της «γεννήθηκαν για την καταστροφή» της χώρας, και για την σωτηρία της τσέπης τους.
Όπως αναφέρουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες με την συνένωση των δήμων καταργούνται 4.000 δημοτικοί οργανισμοί και 40.000 έμμισθες θέσεις παρατρεχάμενων παραγοντίσκων. Η οικονομία αυτή θα είναι σε όφελος του κρατικού ταμείου που θα μπορεί να διαθέσει τα χρήματα αυτά για την υγεία, παιδεία ,πρόνοια.
Καταργείται και η διοικητική βαθμίδα ,του νομάρχη και θεσπίζεται του αιρετού περιφερειάρχη. Ο εκσυγχρονισμός αυτός έρχεται με καθυστέρηση στην Ελλάδα, στη πατρίδα μας, που ακολουθεί ασθμαίνοντας τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες λόγω ιστορικών καταβολών. Είναι μια προσπάθεια αποσυγκέντρωσης και αποκέντρωσης των κρατικών υπηρεσιών και ένα βήμα πιο κοντά στον πολίτη. Αρκεί βεβαίως να πριμοδοτηθεί η προσπάθεια αυτή με αρμοδιότητες και πόρους , αλλά και με έλεγχο των περιφερειακών εξουσιών. Να μη λησμονούμε και μια προηγούμενη έκθεση του συνηγόρου του πολίτη ότι¨ »Οι Δήμοι της χώρας μας είναι άντρα διαφθοράς.»
ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
Δεν είναι σωστό και πρέπον «δύο γαϊδούρια να μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα»
Δηλαδή τα κόμματα εξουσίας να αιτιώνται αλλήλους, για την υπερχρέωση της Ελλάδος. Μήπως ταιριάζει ο λόγος του ποιητή ότι¨ «έβλαψαν και οι δύο την Συρία το ίδιο»; Είχε πει ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
«Ή θα τσακίσουμε το δημόσιο χρέος ή το χρέος θα τσακίσει την χώρα.»Από τότε αντί να μειώνεται το χρέος, όλο και τσάκιζε περισσότερο την Χώρα.. Αδιαφορούσαν για τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης και τα δύο κόμματα εξουσίας. Η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε στην Ν.Δ. δημόσιο χρέος περίπου 2οο δισεκατομμύρια ευρώ.
Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο μιας και περιείχε και το κόστος των Ολυμπιακών αγώνων που άλλοι λένε ότι κόστισαν πενήντα και άλλοι ογδόντα δις ευρώ. Ουδεμία ανακοίνωση περί του κόστους τους, έχει βγει από δημόσια χείλη γιατί καλύτερα να μη μάθει κανείς για το μεγάλο φαγοπότι εργολάβων και λογιών λογιών παραγόντων και παραγοντίσκων. Αρμόδιοι και αναρμόδιοι λένε τώρα, ότι χρειαζόμαστε συναινέσεις εθνικής ενότητας για να βγει η χώρα από την δύσκολη κατάσταση. Μήπως όμως ζητούν συναινέσεις για να φορτώσουν όλα τα βάρη στους μη έχοντες και μη κατέχοντες και να απολαμβάνουν τα δικά τους κέρδη στις Ελβετικές Άλπεις; Αν είναι έτσι να μένει το βύσσινο μπάρμπα. Και κάτι τελευταίο. Η νέα κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ που επικαλείται την διαφάνεια, και μακάρι να την κάνει πράξη πρέπει να δίνει λογαριασμό, που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Μπαϊλντίσαμε πια με την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Νισάφι πια Δεν αντέχουμε άλλο. Θα μας φάτε και τις σάρκες μας ώ άνδρες και γυναίκες των κομμάτων εξουσίας; Μετά μένουν τα κόκαλα να τα εξάγετε για λίπασμα, επειδή δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτα και συνέχεια εισάγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου