Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ…
«Η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ένα μέσο για να δημιουργήσουμε καλές ανθρώπινες και δίκαιες κοινωνίες.» ΕΡΙΚ ΧΟΣΜΠΑΟΥΜ
«Δύο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» Η λαϊκή αυτή παροιμία ταιριάζει
στα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Όταν βγαίνουν οι εκπρόσωποι τους και κοκορομαχούν μπροστά στον φακό της τηλεόρασης αντί να σκύψουν στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας μου έρχεται να κάνω εμετό. «Εσείς φταίτε για τα χάλια της οικονομίας λέει ο ένας.» «Όχι δεν φταίμε εμείς εσείς καταχρεώσατε τη χώρα του αντιγυρίζει ο άλλος.» Και συνεχίζουν .»Εσείς πήρατε λεφτά {χρηματιστήκατε}από την «ΖΗΜΕΝΣ» ξαναλέει ο ένας.» Δεν πήραμε εμείς χρήματα εμείς είμαστε καθαροί δικός σας ομολόγησε ότι εισέπραξε ένα εκατομμύριο λέει ο άλλος.»Με αυτήν την ανευθυνότητα διοικούν τα δύο μεγάλα κόμματα την χώρα και μετά έχουν και μούτρα να βγαίνουν στις τηλεοράσεις, να αντιδικούν και να λαϊκίζουν χωρίς ίχνος ντροπής και ίχνος περίσκεψης, ακόμη και σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση και ρίχνουν όλα τα οικονομικά βάρη στην μεγάλη μάζα του λαού γιατί οι μεγαλοκεφαλαιούχοι πάντα βρίσκουν τρόπους να βγάλουν την ουρά τους απ `έξω. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι οι μεγάλες εταιρίες για να κάνουν δουλειές με το δημόσιο χρηματίζουν την εξουσία . Αυτό γινόταν από ανέκαθεν και θα γίνεται όσο στην οικονομία θα κυριαρχούν τα μεγάλα αλλά και τα μικρότερα συμφέροντα. Απλώς τα κόμματα στρουθοκαμηλίζουν υποκριτικά χώνοντας το κεφάλι τους στην άμμο και παριστάνοντας τις αθώες περιστερές. Διαφάνεια χρειάζεται έλεγχος τήρηση των νόμων ,και θωράκιση των θεσμών. Στον τύπο διάβασα ότι ακόμη και την κρατική επιχορήγηση έχουν πάρει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2017. Τόσο καλή διαχείριση κάνουν στα κόμματα τους για αυτό έφεραν και την Ελληνική οικονομία σε αυτό το χάλι. Και τα δύο κόμματα του δικομματισμού βλάπτουν το ίδιο την Δανιμαρκία. Το ίδιο; Όχι και το ίδιο. Η ΝΔ του Κωστάκη άρχισε να ξηλώνει το πουλόβερ με το «νόμιμο και ηθικό» με τα «βατοπέδια» με τα «δομημένα ομόλογα», με τις μίζες του κου Παυλίδη πρώην υπουργού ναυτιλίας με τα «στάζ» επιδοτούμενα από ανύπαρκτους κρατικούς πόρους και την συνέχιση του πελατειακού κράτους . Τώρα που το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνετε το τραβάνε και οι αγορές με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και την επίθεση εναντίον του Ευρώ από τον αδύνατο κρίκο που είναι η Ελλάδα. Θυμάστε το ανόητο σύνθημα του Σημίτη περί «ισχυρής Ελλάδας» Μια οικονομία χωρίς ανταγωνιστικότητα και χωρίς ισχυρή παραγωγική βάση, τι ισχυρή Ελλάδα ήταν αυτή μόνο ο «Κινέζος» το ήξερε.
Και η Ευρώπη έχει τεράστιες ευθύνες που δεν έχει δημιουργήσει κανόνες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών αλλά τηρεί νεοφιλελεύθερη πολιτική και αφήνει τα κράτη να τα κατασπαράξει το μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο και ο άγριος και χωρίς όρια καπιταλισμός. Δεν είναι διόλου τυχαίες, οι συνεχείς επικλήσεις των τεχνοκρατών και των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης για μειώσεις μισθών και συντάξεων. Βρίσκουν ευκαιρία να χτυπήσουν τα κράτη που έχει εξουσία η σοσιαλδημοκρατία, και να ξηλώσουν το κράτος πρόνοιας που έκτισε μεταπολεμικά η εργατική τάξη με πολλούς αγώνες και θυσίες. Τα τελευταία χρόνια ο λαός απέχει σε μεγάλο ποσοστό ακόμη κι από το ιερό δικαίωμα της ψηφοφορίας στις εκλογές. Τα κόμματα έχουν πλήρως απαξιωθεί με ευθύνη τους . Διότι έχουν παραχωρήσει στις δυνάμεις της αγοράς την εξουσία. Κι ο λαός σου λέει ΄ «Γιατί να πάω να ψηφίσω αφού τίποτα δεν αλλάζει»; Χρειάζεται αλλαγή πορείας τουλάχιστον από το ΠΑΣΟΚ το οποίο υποτίθεται ότι είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, και πρέπει να αντισταθεί στις εντολές των αγορών . Γίνονται κάποια βήματα. Θα περιμένουμε τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου