Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Είδαμε προ ημερών τον προϊστάμενο της ΕΡΤ υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, να ανακοινώνει στους δημοσιογράφους την νέα διαχείριση της ΕΡΤ υπό την εποπτεία του. Ανακοίνωσε ότι έκανε περικοπές σε συμβούλους κι ότι θα εξοικονομηθούν για την δημόσια τηλεόραση 10 εκατομμύρια ευρώ. Ποσόν σεβαστό σήμερα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Είπε επίσης ο κος υπουργός ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει τους νέους μισθούς διότι το απαγορεύει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Κι αναρωτιέμαι; Η αρχή προσωπικών δεδομένων είναι υπεράνω της πολιτικής εξουσίας, της διαφάνειας και του συμφέροντος των πολιτών ή είναι υπεκφυγή του υπουργού για να κρύψει πιθανόν νέους υπέρογκους πράσινους μισθούς συμβούλων και παρασυμβούλων; Επίσης δεν ακούσαμε λέξη για τα γκόλντεν μπόυς δηλαδή τους χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους ,που παίρνουν αμοιβές τον χρόνο όσο εισπράττει ένας μέσος δημόσιος υπάλληλος σε είκοσι χρόνια. ΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙΝΟΎΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΒΙΒΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ Ελλήνων φορολογουμένων. Ο λαός απαιτεί διαφάνεια και ενημέρωση Τώρα.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΠΟΣΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;
Τον τομέα των τροφίμων λιανικής {Σούπερ Μάρκετς } τον ελέγχει το ξένο κεφάλαιο.
Τον τομέα τυποποίησης- εμπορίας γάλακτος τον ελέγχει εν μέρει το ξένο κεφάλαιο.
Την ακτοπλοΐα μέσω της "Μαρφίν " και του Ιταλού Γκριμάλντι την ελέγχει εν μέρει το ξένο κεφάλαιο. Τον τομέα των απορρυπαντικών τον ελέγχει το ξένο κεφάλαιο. Τον τομέα των καλλυντικών και ειδών ομορφιάς τον ελέγχει το ξένο κεφάλαιο. Σοκολατοποιΐα και ποτά . Οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως ο "Παυλίδης" και ο "Μεταξάς" έχουν εξαγοραστεί από το ξένο κεφάλαιο. Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς τομείς γιατί όποια πέτρα και να σηκώσεις ξένο κεφάλαιο βλέπεις. Την εθνική μας Άμυνα την ελέγχει το ξένο κεφάλαιο μέσω των αμυντικών δαπανών. Τον τομέα των αυτοκινήτων τον ελέγχει το ξένο κεφάλαιο. Τον τομέα των αγροτικών μηχανημάτων τον ελέγχει το ξένο κεφάλαιο. Η τουριστική βιομηχανία μας εξαρτάται κυριολεκτικά από το εξωτερικό. Η δημοσιονομική μας πολιτική με συναίνεση μας, εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δεσμεύσεις της. Εθνικό νόμισμα δεν έχουμε διότι έχουμε υιοθετήσει το Ευρωνόμισμα.. Το κράτος δεν έχει χρήματα να αναπαράγει τον εαυτό του και κρέμεται στο ξένο κεφάλαιο για τα δάνεια.. Είναι φανερό ότι είμαστε μια χώρα με μια οικονομία που στέκεται στον αέρα. Όχι σήμερα αλλά διαχρονικά. Είναι γεγονός ότι ζούμε πάνω από τις δυνατότητες μας γιατί ζούμε με δανεικά.
Κι επί πλέον υπάρχει άδικη κατανομή του Εθνικού εισοδήματος μεταξύ των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων. Τις Εθνικές μας παθογένειες δεν τις βλέπουν οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ όπου είναι κόμμα κατεξοχήν λαϊκίστικο παρά βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους, εύκολα θύματα όπως οι μετανάστες που όντως έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση των απόκληρων της ζωής.
Στρέφονται σε παραδοσιακές αξίες, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, όχι γιατί πιστεύουν οι ηγέτες τους, σε αυτά τα σύμβολα αλλά επειδή μέρος του λαού βρίσκεται σε πνευματική υστέρηση και τον εκμεταλλεύονται προβάλλοντας τα σύμβολα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου