Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία, από τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τους εκπροσωπούν. Έτσι σαν σύνολο πρέπει να τους αντιμετωπίζουν. Στην Ελλάδα προστατεύονται κυρίως οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα από το συνδικαλιστικό κίνημα για τούτο έχουν και καλύτερους μισθούς συγκριτικά με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επειδή υπάρχει η μονιμότητα η σιγουριά και η ασφάλεια, στο δημόσιο όλοι οι εργαζόμενοι ονειρεύονται μια θέση στο δημόσιο «Κι ύστερα θα …κάθομαι» έλεγε ο μακαρίτης ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος σε μια χαρακτηριστική ατάκα του. Το έντονο ενδιαφέρον των εργαζομένων και των δικών τους, για μια θέση στο δημόσιο είναι τόσο μεγάλο, που φιλούν για αυτήν κατουρημένες ποδιές.
«Θεέ και κύριε φυλακή στο στόμα μου}Το έντονο αυτό ενδιαφέρον το εκμεταλλεύονται τα κόμματα, και οι βουλευτές, τους οποίους οι Αθηναϊκές θεατρικές επιθεωρήσεις τους σατίριζαν ως «βολευτές». Θυμηθείτε τους 250. 000 εργαζόμενους που υποσχόταν ότι θα μονιμοποιήσει η ΝΔ το 2004 για να αποσπάσει ψήφους ,και τους οποίους είχε ρουσφετολογικά διορίσει το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο, τους περισσότερους, καθώς και τους χιλιάδες «σταζιέρς» τους οποίους κρατούσε ομήρους η Ν.Δ. μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.
Βεβαίως αν εφαρμοσθεί με αυστηρότητα ο ΑΣΕΠ όπως υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ θα μειωθεί το πρόβλημα. Τα κόμματα εξουσίας επίσης λειτουργούν με το διαίρει και βασίλευε για να μη αφήνουν τους εργαζόμενους να ενωθούν για το κοινό τους συμφέρον . Στο δημόσιο τομέα δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.
Για να ενσπείρουν διχόνοιες και αντιθέσεις μεταξύ τους, και να εμποδίζουν την ενότητα. Π.Χ. δίνουν μπόνους και εφάπαξ σε εργαζόμενους του ΟΤΕ σε νεαρή ηλικία , και επί πλέον φορτώνουν με βάρη τα ασφαλιστικά ταμεία, ή δίνουν υπέρογκες αποζημιώσεις στους λιμενεργάτες όπως 200.000 ευρώ μέσο όρο, για εθελούσια έξοδο, σε λιμενεργάτες οι οποίοι έπαιρναν μερικοί μισθούς μέχρι 150.000 ετησίως.
Αυτά είναι λεφτά αδελφέ μου κι όχι τα ψίχουυλα που παίρνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι «ΧΡΥΣΙΟΚΑΝΘΑΡΟΙ» εκπομπάρχες της "ΕΡΤ" Κι ύστερα θα δουλέψω δύο τρία χρόνια και μετά θα κάθομαι. Κι ας φαλιρίσει το μπορντέλο η ΕΛΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου