Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι Αθηναϊκοί τηλεοπτικοί δίαυλοι αλλά και τα έντυπα, ασχολούνται με την οικονομία ως πρώτο και κυρίαρχο θέμα. Έτσι θα αρχίζουμε να μαζεύουμε αποδείξεις να της καταχωνιάζουμε σε μια πλαστική σακούλα. Μπορεί να καταστρέψουμε το περιβάλλον, αλλά θα κάνουμε καλό στην τσέπη του κράτους και θα αποκτήσουμε επί τέλους και φορολογική συνείδηση. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει για τους πλουτοκράτες κατόχους ομίλων επιχειρήσεων, κατόχους ΜΜΕ και άλλους, οι οποίοι βγάζουν τα χρήματα τους έξω στην Ελβετία ,ή σιτίζονται σε φορολογικούς παραδείσους με τις εξωχώριες {ΟΦ ΣΟΡ} εταιρίες τους. Τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης με την πολιτική τους έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού και κακή ψυχολογία στους Έλληνες πολίτες. Όπως γνωρίζουν και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Γιατί όμως αυτό το συνεχές μπαράζ ειδήσεων για την οικονομία, και η πλύση εγκεφάλου των μιντιαρχών προς τους πολίτες; Μήπως το χάλι της δημόσιας οικονομίας είναι μόνο σημερινό; Διαχρονικό είναι το πρόβλημα και δικομματικό των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας από τη μεταπολίτευση και έπειτα.
Τότε γιατί η πλύση εγκεφάλου από τα Αθηναϊκά μίντια; Δεν αρέσκομε σε θεωρίες συνομωσίας ότι σκοτεινές δυνάμεις απεργάζονται την καταβαράρθρωση του Ελληνικού Έθνους. Στην Ελληνική κοινωνία όμως υπάρχουν ταξικά συμφέροντα.
Υπάρχει η ολιγαρχία του πλούτου, η οποία κατέχει και τα μίντια, η μεγαλομεσαία τάξη , οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, το λούμπεν προλεταριάτο, οι άνεργοι, οι μετανάστες. Όλο τον κόσμο ενδιαφέρει η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Είναι κακή είδηση. Άρα στα χέρια των μιντιαρχών είναι ένα εμπορεύσιμο προϊόν που αποφέρει διαφημίσεις και κέρδη. Επί πλέον. Από την δυσμενή κατάσταση της οικονομίας φθείρεται η εκάστοτε κυβέρνηση. Με μια αδύναμη κυβέρνηση είναι ευκολότερο να κάνουν συναλλαγές οι κάθε είδους εργολάβοι μεσάζοντες και μεταπράτες. Θα παρουσιάζονται επίσης στα μάτια του λαού με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν, σαν οι αυθεντικοί μεσολαβητές, μεταξύ λαού και κράτους για να λύσουν τα προβλήματα του. Έβαλε ο λύκος την προβιά του προβάτου…
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πως κατέρρευσε με ένα μεγάλο κραχ η οικονομία της Αργεντινής πριν 9 περίπου χρόνια.; Με δυο λόγια. Το πέσος συνδέθηκε με το δολάριο. Οι κεφαλαιούχοι δεν είχαν εμπιστοσύνη στο πέσος και έβγαλαν όλα τα λεφτά τους στην ΗΠΑ όπου τα κατάθεσαν σε δολάρια. Σταμάτησαν οι επενδύσεις και η οικονομία της Αργεντίνας με τα ρομαντικά τάγκο πτώχευσε . Το πέσος έχασε την μισή του αξία και παραπάνω... Τότε επέστρεψαν τα Αργεντίνικα κεφάλαια των πλουσίων και αγόρασαν την μισή Αργεντινή.
Όπως όλοι γνωρίζουμε το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και θρησκεία .
Πηγαίνει όπου υπάρχει κέρδος. Σε βάρος της πατρίδας .Αδιάφορο για εκείνο.
Περιττή ευαισθησία. Αυτήν την αφήνουν για τους φτωχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου