ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Με την νέα κυβέρνηση θα λειτουργήσουν εξεταστικές επιτροπές στην βουλή ,
για την εξέταση και διερεύνηση των σκανδάλων τα οποία έχουν συγκλονίσει την Χώρα. Όπως το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου, Ζήμενς, «Γερμανός» , Δομημένων ομολόγων, χρηματιστηρίου. Το βλέπω αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο, την διερεύνηση των σκανδάλων να την διενεργούν βουλευτές, έστω και αν έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Είναι σαν την παροιμία που λέει ο λαός¨ «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Νομίζω ότι το σωστότερο είναι την διερεύνηση των σκανδάλων να την αναλαμβάνει μια ανεξάρτητη μικτή επιτροπή, αποτελούμενη από δικαστικούς και καθηγητές των νομικών σχολών της χώρας μας Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται κομματικές αντιπαλότητες, και κατηγορίες ένθεν και ένθεν για κομματική εκμετάλλευση των σκανδάλων. Βεβαίως και πρέπει όσοι βουλευτές –υπουργοί -φέρουν ενδείξεις ενοχής και πλείονες αποδείξεις, να δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές, κι όχι από το βουλευτήριο. Οι βουλευτές δεν διαφέρουν από το κοινωνικό σύνολο, ούτε είναι μέλη αριστοκρατικού σώματος με ιδιαίτερα προνόμια. Αποτελούν αντιπροσωπευτικό κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να είναι πρότυπα κι όχι παραδείγματα προς αποφυγή, όπως γίνονται κάποιοι από αυτούς.
Αν δεν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις ο λαός θα ιδεί μια ακόμη φαρσοκωμωδία ,και θα την θεωρήσει μια επί πλέον προσπάθεια κουκουλώματος των σκανδάλων, μεταξύ των κομμάτων εξουσίας. Και δεν θα έχει άδικο όταν στα καφενεία της Χώρας θα μονολογεί συλλογισμένος¨«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».Εκτός τούτου η Κυβέρνηση Καραμανλή «κατάφερε» να κλείσει πρόωρα την βουλή και παραγράφηκαν οι ευθύνες των υπουργών της. Είπατε τίποτα για συγκάλυψη των σκανδάλων. Κι εσύ λαέ βασανισμένες σκάσε και πλήρωνε φόρους, φόρους , φόρους στα ποτά στα τσιγάρα και στα νταβατζηλίκια, «γιατί έκλεισαν τα καλύτερα τα σπίτια.»
ΟΔΟΣ ΑΡΑΔΗΝ – ΑΡΑΔΗΝΟΣ
Μία πάροδος της οδού Παχιανών στα Παχιανά έχει ονομαστεί πριν 20 περίπου χρόνια, οδός Αραδήν. Επειδή τυχαίνει να κατοικώ σε κοντινή περιοχή και διαβαίνω καθημερινά από αυτόν τον δρόμο, είχα ρωτήσει ένα γείτονα. Τι σημαίνει φίλε η λέξη αυτή; «Να σου πω, μου απάντησε ούτε εγώ δεν γνώριζα¨ Τότε όμως που ονομάστηκε έτσι ο δρόμος ερώτησα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και μου είπε ότι έτσι ονομαζόταν στην αρχαιότητα η Αράδενα, το φαράγγι της Αράδενας των Σφακιών.» Αν δεν απατώμαι η δημοτική μας γλώσσα καθιερώθηκε το 1976, για να χρησιμοποιούμαι μονάχα μία γλώσσα στο λεξιλόγιο μας, και όχι την δυσνόητη καθαρεύουσα γλώσσα των μορφωμένων και την δημοτική, γλώσσα του λαού. Φαίνεται ότι ό τότε αντιδήμαρχος δεν το είχε πάρει χαμπάρι.
Μήπως η σημερινή δημοτική αρχή αναγνωρίσει ότι η οδός Αραδήν Αραδηνός, μπορεί και να λέγεται οδός Αράδενας να την καταλαβαίνει κι ο κόσμος;
Θα μου τώρα ο κ. δήμαρχος και οι σύμβουλοι του με αυτά τα ασήμαντα θέματα θα ασχολούνται;
Κι όμως είναι κι αυτά μικρά θέματα της καθημερινότητας του δημότη.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
Όπως δημοσιεύτηκε στον τύπο το 2009 ο ανακριτής για την υπόθεση Ζήμενς Νίκος Ζαγοριανός διώκεται επειδή δεν μερίμνησε για την κράτηση του Μιχ. Χριστοφοράκου κι διέφυγε στην Γερμανία όπου ουσιαστικά είναι ελεύθερος. Ανώτατος δικαστικός του Αρείου Πάγου έκανε λόγω για «τείχος συγκάλυψης» και ισχυρή προστασία του κτηγορούμενου. Βέβαια όταν είχε η Ζήμενς του Χριστοφοράκου λαδώσει με πακέτα «οικονομικής στήριξης», κι τα δύο κόμματα εξουσίας θα τον άφηναν να κελαηδίσει ;
Θεοί και δαίμονες συνέργησαν για να απομακρυνθεί από την εστία του πυρός.
Με τις υγείες μας ο νέος χρόνος 20010.
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Πριν από 8 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου