Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΝΟΣΕΙ ΤΟ ΕΣΥ Δεν κομίζομε «γλαύκας εις τας Αθήνας» όταν λέμε ότι το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του προς χάριν των ιδιωτικών κλινικών και του ιδιωτικού συστήματος υγείας. Ξανάρχονται οι εποχές στις οποίες αν δεν έχεις γερό κομπόδεμα στην άκρη πεθαίνεις τελείως αβοήθητος σε διαδρόμους ενός δημόσιου νοσοκομείου, σε δόξα ενός δήθεν Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ψυχορραγεί στην ποδιά του ιδιωτικού, το οποίο του έχει πιεί το αίμα. Θα μου πείτε. Μήπως αυτές οι εποχές έλειψαν ποτέ από την Ελληνική πραγματικότητα; Στην Ελλάδα όλα είναι δήθεν. Το ίδιο νοσεί και το σύστημα παιδείας που υποτίθεται ότι είναι δημόσιο και καταξοδεύονται οι γονείς στα φροντιστήρια. Αλλά και όταν το παιδί τους περάσει π.χ. στην Θράκη, ενώ η οικογένεια ζει στην Κρήτη χρειάζεται περισσότερα χρήματα από το να σπουδάσει ο νέος στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών υγείας που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο υγείας¨ «Ιατρικές διαχειριστικές και οικονομικές ατασθαλίες παρουσιάζει το σύστημα υγείας.» Δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα προμηθειών για όλα τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα κάθε νοσοκομείο να παρουσιάζει διαφορετική τιμή στα φαρμακευτικά –ιατρικά είδη που έχει προμηθευτεί. Μήπως αυτό έχει γίνει σκόπιμα για να θησαυρίζουν από τις αρπαχτές διάφορα μεγαλοστελέχη των κομμάτων και υμέτεροι; Η ακόμη , ακόμη να μπαίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία των κομμάτων από τα ποσοστά των προμηθειών;{Βλέπε ΖΗΜΕΝΣ} Μάλλον σκόπιμο θα είναι γιατί προσωπικά δεν θέλω να πιστεύω, ότι υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλα πολιτικά στελέχη των κομμάτων εξουσίας, που διοικούν το υπουργείο υγείας διαχρονικά, ώστε να μη κατανοούν απλά πράγματα οικονομικής στρατηγικής. Διαβάζουμε στην έκθεση ¨»Διαπιστώθηκε ότι σε πολλά νοσοκομεία καθυστερούσε αδικαιολογήτως η διενέργεια διαγωνισμών για τις προμήθειες ιατρικών ειδών, με αποτέλεσμα να λήγουν οι συμβάσεις ακόμη και οι νόμιμες παρατάσεις τους, και να γίνονται κατά κόρον απευθείας αναθέσεις» «Νάτο, νάτο το δακτυλίδι.» Δεν σας το έλεγα ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Μόνο που δεν βλέπουμε να καταλογίζονται σε πρόσωπα οι ευθύνες, και κανένας να δικάζεται παραδειγματικά.
«Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι γινόταν συστηματικά δωρεές εξοπλισμού και μηχανημάτων σε συγκεκριμένη κλινική από μια εταιρία από την οποία προμηθευόταν η κλινική τα υλικά. Επί πλέον η προμήθεια των υλικών γινόταν παρανόμως με απευθείας αναθέσεις προς την εταιρεία.» Σας μυρίζει ψητό εδώ; Εμένα ναι. Στην έκθεση καταγράφεται επίσης «- όχι για πρώτη φορά- η λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου εντός δημοσίου νοσοκομείου καθώς και η παραλαβή μικρών «δώρων» σε «φακελάκια» από γιατρούς. Συγνώμη αλλά δεν θα τηρήσω τους κανόνες ευγενείας. Μπορντέλο το κατάντησαν το σύστημα υγείας. Επίσης ξεσκεπάστηκε η περίπτωση γιατρών ¨ «οι οποίοι συνταγογραφούσαν περιττές εργαστηριακές εξετάσεις στους ασφαλισμένους προκειμένου να εισπράξουν μίζα από τα διαγνωστικά κέντρα που συνεργαζόταν» Καταγράφω μερικές από τις καραμπινάτες παρανομίες για να αποδείξω {παρόλο που όλοι οι χρήστες υπηρεσιών υγείας την γνωρίζουν} την κακή λειτουργία του ΕΣΥ. Η δε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι από την κατάργηση της λίστας φαρμάκων από την Ν.Δ. κατασπαταλήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια σε όφελος των βιομηχανιών φαρμάκων και διαφόρων μεσαζόντων.
Η ηγεσία του υπουργείου υγείας πρέπει πρώτα απόλα να εξορθολογήσει το σύστημα και να το κάνει να δουλέψει σε όφελος των μη εχόντων και κατεχόντων{του λαού}.
Η δικαιοσύνη πρέπει να πατάξει τους επίορκους γιατρούς με τα «φακελάκια»
Μέχρι και στις ΗΠΑ την Βασίλισσα του φιλελευθερισμού ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί δειλά δειλά, να δημιουργήσει σύστημα υγείας παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων. Εδώ δεν θα το αναμορφώσουμε ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου