Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ
Οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου καλλιεργούν βαμβάκι δουλεύουν δύο μήνες το χρόνο και συνήθως μένει αδιάθετο στις αποθήκες. Όμως εισπράττουν τις επιδοτήσεις. και …κάθονται. Τους υπέδειξαν να κάνουν αναδιάρθρωση καλλιεργειών και να δημιουργήσουν οργανωμένα βουστάσια, δεδομένου ότι η Ελλάδα δαπανά τεράστια ποσά για εισαγωγή κρεάτων, όσα και για τους εξοπλισμούς οπλικών συστημάτων που είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη, συγκριτικά με το μέγεθος της χώρας. Οι Θεσσαλοί αγρότες αρνήθηκαν γιατί έχουν συνηθίσει να εργάζονται λίγο, και να ζουν με τις επιδοτήσεις. Τελικά αντί να ωφελήσουν οι επιδοτήσεις ,έβλαψαν τους αγρότες επειδή τους δημιούργησαν ασφάλεια και εφησυχασμό. Στην σύγχρονη όμως πραγματικότητα της ανοιχτής παγκοσμιοποιημένης αγοράς, οι παλιού τύπου αγρότες, αυτοί που έχουν μικρές ιδιοκτησίες δεν επιβιώνουν. Ο σύγχρονος αγρότης και εκμεταλλεύσιμη επαρκώς ιδιοκτησία πρέπει να έχει, και πτυχίο γεωργικής σχολής αλλά και εμπορική διαχείριση {ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ }πρέπει να γνωρίζει. Αυτό είναι το μοντέλο του αγρότη επιχειρηματία που έπρεπε να καλλιεργηθεί από τους ιθύνοντες. Όσοι έχουν μικρές ιδιοκτησίες πρέπει να εκπροσωπηθούν από ομάδες παραγωγών, ή νέου τύπου συνεταιρισμούς χωρίς τις δουλείες του μαύρου και διεφθαρμένου παρελθόντος.
Συμπέρασμα .Η στήριξη από το κράτος πρέπει να είναι θεσμική ,προς την προσπάθεια της ανάπτυξης και επιβίωσης τους. Είναι παράλογο να ζητούν ενισχύσεις, από ένα κράτος που δεν έχει ρευστότητα, και που δεσμεύεται από τους ευρωπαϊκούς, κανόνες ενώ έχει γίνει παίγνιο της διεθνούς κερδοσκοπίας.
ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΩΝ
Η «Γουόλ Στρήτ Τζέρναλ» της Νέας Υόρκης, η «Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς» του Λονδίνου το οικονομικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» που δημοσίευσε αμέσως την απεργία της ΓΣΕΕ πριν προλάβει να την εξαγγείλει, καλά καλά, οι διεθνείς επενδυτικοί και αξιολογικοί οίκοι, ουδόλως ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και αν θα πάνε στην «κόλαση» ή στον «παράδεισο». Εκπροσωπούν την διεθνή κεφαλαιοκρατία η οποία κερδοσκοπεί ασύστολα στην πλάτη των αδύναμων και καταχρεωμένων κρατών. Κερδοσκοπεί στην πλάτη των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων και σε αυτούς προπαγανδίζουν, να φορτωθεί το βάρος της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι αμέτοχα τα Ελληνικά τηλεοπτικά και τα περισσότερα έντυπα μέσα ενημέρωσης, που αναπαράγουν άκριτα τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ξένων αγορών, και τα μεταφέρουν στο Ελληνικό κοινό. Εμμέσως του λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Το κάνουν διότι συμφωνούν με τις επιδιώξεις των διεθνών οικονομικών, και χρηματιστηριακών συμφερόντων. Μη λησμονούμε ότι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης ανήκουν στην μεγαλοαστική τάξη της Χώρας. Μην εμπιστεύεσθε αβασάνιστα τα δελτία ειδήσεων. Περνάνε την γραμμή των μεγάλων αφεντικών, μεγαλοεργολάβων, και μεγαλοεπιχειρηματιών.
ΤΟ ΑΝΤΙΣΑΜΑΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ
Η Ντόρα εφορμά από την Κρήτη προπύργιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Μητσοτακέϊκου. Το αντιδικτατορικό κίνημα τη Κρήτης το 1938 εναντίον του ΜΕΤΑΞΑ άρχισε από τα Χανιά την πρωτεύουσα του νησιού. Το αντιπολιτευτικό κίνημα της Ντόρας εναντίον του Σαμαρά άρχισε από το Ηράκλειο σημερινή πρωτεύουσα με τον μεγάλο φαταουλισμό των υπηρεσιών, που θέλει να μας φάει και το Εφετείο. Όπως δείχνουν τα πολιτικά πράγματα η κυρία Ντόρα δεν το βάζει κάτω. Θα έρθει σε επαφή με τον «λαό» της για να του δηλώσει ότι είναι παρόν, κι ότι θα είναι ο άλλος πόλος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Ν.Δ., που θα αρχίσει να εμφανίζεται δειλά δειλά στο προσκήνιο. Τι θα γίνει παρακάτω δεν το ξέρουμε. Το πολιτικό μέλλον είναι αβέβαιο ,και όχι πάντα προβλέψιμο. Πάντως εγώ δεν την βλέπω την κυρία Ντόρα να έχει μέλλον για πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ. Φαίνεται ότι η παράταξη δεν χώνεψε καλά ούτε τον Μητσοτάκη πατέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου