Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Η φάμπρικα δεν σταματά δουλεύει νύχτα μέρα, και πως τον λεν τον Ιταλό να τους ρωτήσω δεν μπορώ , ούτε να πάρω αέρα.» Γιώργος Σκούρτης
Προεκλογικά ο Γιώργος σε ερώτηση του Καραμανλή «που θα βρείτε τα λεφτά»
έλεγε ότι «υπάρχουν λεφτά.» Μετεκλογικά δηλώνουν ότι το ταμείο είναι μείον κι ότι «δεν υπάρχει σάλιο».Τελικά τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ή δεν γνώριζαν την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας; Είναι σίγουρο γιατί ούτε αυτοί είναι αφελείς, ούτε εμείς ότι αν δεν την γνώριζαν επακριβώς , πάντως την γνώριζαν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο Γιώργος βλέποντας την απερισκεψία που κυβερνούσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες της Ν.Δ. είχε υιοθετήσει το σύνθημα «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» Ο Καραμανλής πρόλαβε και βγήκε στον αφρό αφού έριξε στη ξέρα το καράβι. Κι ενώ τώρα πολλοί επιβάτες του πλοίου που λέγεται «ΕΛΛΑΣ»
θα πνιγούν κι άλλοι θα κινδυνέψουν να πνιγούν, ο Κωστάκης κάνει τις διακοπές του στις Αυστριακές Άλπεις, και στις λίμνες τις Σκωτίας και περιεργάζεται το «τέρας του Λόχνες» που μοιάζει με το έκτρωμα της Ελληνικής οικονομίας. Όμως Κωστάκη «Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» Κι εσύ Κωστάκη μου αποδείχτηκες καπετάνιος για κλάματα Κι όταν κυβερνούσες ακυβέρνητο ήταν το καράβι. Αντί να «επανιδρύσεις το κράτος» όπως υποσχόσουν συνεχίσατε ως Ν.Δ. το κράτος των γαλάζιων πελατειακών σχέσεων και των ανέξοδων υποσχέσεων. Νομίζατε ότι το πάρτη του διεφθαρμένου δημόσιου τομέα θα μπορούσε να συνεχιστεί επ`άπειρον και μάλιστα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σας γελάσανε όμως γιατί οι παγκόσμιες καπιταλιστικές αγορές με έδρα το Σίτυ του Λονδίνου, και την Γουόλ Στρήτ της Νέας Υόρκης δεν αστειεύονται. Θέλουν φερέγγυο κράτος για να δανείσουν.
Και έλαχε στο νέο ΠΑΣΟΚ Κωστάκη μου να σε θάψει πολιτικά, και να αναλάβει να ανορθώσει την αξιοπιστία της χώρας, όπου όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμβάλλει να καταρρακωθεί. Αλλά περισσότερο η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την περίφημη απογραφή του Γιώργου Αλογοσκούφη και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με τα σκάνδαλα των υπουργών πού έμειναν ατιμώρητα, και την μεγάλη διαφθορά στο δημόσιο. Ο πέλεκυς τώρα θα πέσει βαρύς στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, και στους υπόλοιπους έντιμους φορολογούμενους αν υπάρχουν τέτοιοι σε τούτη τη χώρα της γενικευμένης ανομίας. Τ μεγάλο κεφάλαιο, οι τράπεζες με τα υπερκέρδη ,οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τις εξωχώριες {οφ σορ}, εταιρίες, πάλι θα απολαμβάνουν τη φοροδιαφυγή στους φορολογικούς παράδεισους του καπιταλισμού.
Τι σύστημα κι αυτό ο καπιταλισμός. Αφήνει τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί που παράγουν το πλούτο να γίνονται φτωχότεροι.
Η τάση του ΠΑΣΟΚ «Αριστερή πρωτοβουλία» αντιδρά με ανακοίνωση της για το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την «οικονομία και το ασφαλιστικό». Μεταξύ άλλων γράφει στην ανακοίνωση. «Η αριστερή πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπενθυμίσει
ότι το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα. Τώρα είναι η ώρα του χρέους και του αγώνα για να ηττηθούν οι σκληρές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού στην πράξη». Και τελειώνει η ανακοίνωση της »Αριστερής πρωτοβουλίας» ως εξής¨ »Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν ηττήθηκε μόνο ο Καραμανλής και η δεξιά αλλά και οι πολιτικές που οδηγούν μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι καιροί δεν επιτρέπουν πλέον εφησυχασμό αλλά εγρήγορση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου