Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ.Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ;
Υπάρχει μια φημολογία η οποία αιωρείται στον αέρα της πόλεως των Χανίων ότι,
τοπικό ανώτατο στέλεχος της αυτοδιοίκησης θα αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων. Μάλιστα ακούγεται ότι το εν λόγω στέλεχος εισπράττει από συντάξεις περί τις 5.000 τον μήνα οπότε θα εργασθεί για το …καλό της πατρίδας.
Επειδή ο χώρος της υγείας είναι πολύ ευαίσθητος και γίνονται διασπαθίσεις δημοσίου χρήματος στο θέμα των προμηθειών. Η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει ο νέος διοικητής να εκλεγεί με βιογραφικό σημείωμα με αξιοκρατικά κριτήρια όπως είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ και χειροκρότησε ο Ελληνικός λαός. Φυσικά να έχει πολλές γνώσεις γύρω από τα οικονομικά της υγείας Να είναι ένας{ ειδικευμένος μάνατζερ}
Κάθε άλλη παρέκκλιση θα είναι εκ του πονηρού και θα αναιρεί τα υπεσχημένα στον λαό.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑΞΕ
Με τις εκλογές του Οκτωβρίου άλλαξε το πολιτικό σκηνικό. Όλοι οι βουλευτές ΧΑΝΊΩΝ του ΠΑΣΟΚ αιτούνται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δοθεί το στρατόπεδο ΜΑΡΚΟΠΟΎΛΟΥ για να γίνει ένα σχολείο και χώρος πρασίνου. Το υπουργείο δέχεται και έτσι δέχεται και ο κ. Δήμαρχος μη μπορώντας να πράξει αλλιώς κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία. Όλη αυτή η στροφή υπέρ του πράσινου και των ελεύθερων χώρων στην πόλη μας δεν θα γινόταν χωρίς την δημιουργία κοινωνικού κινήματος πολιτών, το οποίο αγωνιστικά το διεκδίκησε. ΤΟ ΘΈΜΑ ΒΈΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΈΛΕΙΩΣΕ ΕΚΕΊ, ΈΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ. Μην ξεχνούμε ότι μπορεί να κερδηθεί μια μάχη και να χαθεί ένας πόλεμος. Πάντως και με αυτή την πρώτη νίκη βγαίνει το συμπέρασμα. Τίποτα δεν κερδίζετε στη ζωή τα πάντα κατακτώνται. Με κινητοποιήσεις και με αγώνες.
ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ- Για την περίπτωση της μαθήτριας του γυμνασίου της Χρυσοπηγής συνέχεια.
Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν τρις επιστολές στον τοπικό τύπο. Η μια μάλιστα έχει και επίσημη βούλα διότι αυτός που την έγραψε υπογράφει ως υπεύθυνος του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Να σας πω την αλήθεια δεν πιστεύω ότι ο γράφων την επιστολή εκπροσωπεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αλλά μόνο τον εαυτόν του. Μικρή πόλη είναι τα Χανιά και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Γράφει λοιπόν το τμήμα δικαιωμάτων¨» του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί η μαθήτρια διότι είναι ανήλικη και ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματα της. Ότι το «φέϊς μπουκ» δεν είναι σχολική δραστηριότητα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα οι καθηγητές και ότι έπρεπε να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ,αλλά κι ότι οι καθηγητές είναι συντηρητικοί.
Το διαδίχτυο είναι σαν μια εφημερίδα ή σαν ένας τηλεοπτικός σταθμός. Δηλαδή δημόσιος χώρος. Σε δημόσιο ηλεκτρονικό έντυπο κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί «ακραία υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια» για κανένα γιατί είναι ποινικό αδίκημα. Πόσο μάλλον μαθήτρια για την διευθύντρια του σχολείου της. Ούτε να ανεβάζει βίντεο όπως έκανε η μαθήτρια με τον καθηγητή της, στην τάξη και να τον βρίζει γιατί είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Κύριε υπεύθυνε δικαιωμάτων η μαθήτρια πρέπει κατά την γνώμη σας να έχει το δικαίωμα να βρίζει και η καθηγήτρια να μην έχει το δικαίωμα να προστατέψει τον εαυτόν της; Όταν η ελευθερία μετατρέπεται σε ελευθεριότητα, και σε πλήρη ασυδοσία τότε παύουμε να ζούμε σε οργανωμένη κοινωνία, αλλά σε ζούγκλα. Νομίζω ότι σας απάντησε εκτενέστερα από τον τοπικό τύπο και με πολλά επιχειρήματα ο καθηγητής του γυμνασίου Χρυσοπηγής, Δημήτρης Χαραλαμπάκης και πρώην εκδότης της εφημερίδας «ΜΗΝΥΜΑ» που κινείται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με σας. Αλλά και σε όσους εξέφρασαν δημόσια την γνώμη τους. Είναι καλό πράγμα ο διάλογος κι οι γόνιμες αντιπαραθέσεις γιατί διευκρινίζονται τα πράγματα και θέτονται στην σωστή τους βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου