Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ . ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ στις νεοφιλελεύθερες συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ικανοποιήσουμε τις αντίστοιχες απαιτήσεις της ευρωζώνης. Αμυνόμαστε στην τρομοκρατία των αγορών, υποκύπτοντας στη νεοφιλελεύθερη τρομοκρατία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του eurogroup. Με αυτούς τους όρους, θα μας στηρίξουν αν χρειαστεί. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Η βέβαιη, η αναπόφευκτη και δικαιολογημένη κοινωνική αναταραχή που θα επιδεινώσει την κρίση θα θεωρηθεί έλλειψη πατριωτισμού. Η υποταγή στη διεθνή νεοφιλελεύθερη τρομοκρατία επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Στη Δημοκρατία, αυτή την αντιπροσωπευτική με τους όποιους περιορισμούς και τις όποιες εντόπιες παρεκκλίσεις, τούτο σημαίνει αλλαγή πολιτικής. Από τη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη, στην άλλη. Την επονομαζόμενη σοσιαλιστική. Πράγμα αδύνατο στην ευρωζώνη. Με την «τεχνογνωσία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Με τις συνταγές των ιδιωτικοποιήσεων, του περιορισμού των αποδοχών των εργαζομένων, των δικαιωμάτων, των προσδοκιών τους, της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος σε περίοδο ύφεσης με αύξηση της ανεργίας.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τις Συμπληγάδες της νεοφιλελεύθερης τρομοκρατίας με όλα τα μέσα. Με τα μέτρα όμως που προαναγγέλλει και την τεχνογνωσία που υιοθετεί αποκτούν άλλο νόημα, αντίθετο, οι καταδικαστικές για τη Ν.Δ. δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μοιάζει σαν να μην πήραν οι συντηρητικοί τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που θα πάρουν τώρα οι σοσιαλιστές με την «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ.
Η ΕΥΡΩΠΗ, πιστεύαμε, είχε μια τεχνογνωσία Δημοκρατίας και κοινωνικού κράτους. Χρειάζεται, δηλαδή, ένα σχέδιο διάσωσής τους από τις απειλές της νεοφιλελεύθερης τρομοκρατίας των αγορών και του ΔΝΤ. Αυτό όμως το σχέδιο, Α, Β ή Γ, ποιος θα το εκπονήσει;
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ «ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 14-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου