Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ
Είναι πασιφανές ότι ο καπετάν Κώστας Καραμανλής ο β? αφού έριξε το καράβι στη ξέρα αποφάσισε να κάνει διακοπές και να αφήσει τους σοσιαλιστές να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ήταν τόσο χαλαρός κυβερνήτης, κλεισμένος στον γυάλινο πύργο της προσωπικής του ευημερίας και καλοπέρασης, που είχε κλείσει τους φεγγίτες του μεγάρου Μαξίμου και δεν άκουγε έξω «την βουή των επερχομένων γεγονότων.»
Τώρα οι πολιτικοί αντιπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών Γαλλικών και Γερμανικών κ. Νικολά Σαρκοζί και κ. Άγκελα Μέρκελ θα μας επιβάλλουν τους επαχθέστατους όρους του Δ.Ν.Τ. για να μας χορηγήσουν δάνεια προς εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Το Δ. Ν. Τ. με την σκληρότητα των όρων που επιβάλει έχει ,
προκαλέσει το μίσος των λαών όπου γης. Διότι μη γελιέστε ότι τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού να κυβερνήσει την χώρα δεν θα τις πληρώσει η άρχουσα ελίτ αλλά τα λαϊκά στρώματα. Μη φανταστείτε ότι και η αριστερά είναι ο εξ αποκαλύψεως Θεός επί της γης. Έχει κάνει κι αυτή τα δικά της λάθη. Έχει και η αριστερά τις δικές της αμαρτίες. Δεν παύει βέβαια να ισχύει η αρχή ότι οι λαοί κατακτούν τα δικαιώματα τους μονάχα με αγώνες και με θυσίες. Σε αυτή την οικονομική κρίση πρέπει να απαιτήσουν να πληρώσουν τα σπασμένα αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, οι άρπαγες μεγαλοκαπιταλιστές και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί υπηρέτες τους.
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ XATZHMAΡKAKΗΣ
Θα ήταν καλύτερα να μας ερχόταν μονάχα ως επισκέπτης του καλοκαιριού στην Ιεράπετρα τόπο καταγωγής του πατέρα του. Σύντομα όπως λένε οι πληροφορίες, θα μας έρθει ως απεσταλμένος της Ε. Ε. {δηλαδή της Γερμανίας} να επιβλέπει την εκτέλεση των διαφόρων προγραμμάτων σταθερότητας της Ελληνικής οικονομίας.
Πρόκειται για τον Γερμανο- Ελληνα ευρωβουλευτή των Γερμανών «φιλελευθέρων» Γιώργο Χατζημαρκάκη. Οι «φιλελεύθεροι» στην Γερμανία συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες της ΜΈΡΚΕΛ μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Έχουν εισηγηθεί μείωση της φορολογίας των πλουσίων και στηρίζουν σκληρές αντιλαϊκές Θατσερικές πολιτικές. Μήπως είμαστε υπό καμουφλαρισμένη Γερμανική κατοχή;
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ
Η κακή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, είναι το παντεσπάνι των ιδιωτικών καναλιών μαζί με τα διαζύγια και το κους κους των μεσημεριανών εκπομπών.
«Όταν ένας σκύλος δαγκώσει ένα άνθρωπο δεν είναι είδηση.» Όταν όμως ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκύλο τότε είναι είδηση. Με λίγα λόγια οι καλές ειδήσεις δεν είναι εμπορεύσιμε ειδήσεις γιατί κανείς δεν τους δίνει σημασία.
Η οικονομία όμως ιδίως τώρα που βρίσκεται σε κακή κατάσταση είναι ένα θέμα που πουλάει γιατί είναι γενικότερου ενδιαφέροντος. Ενδιαφέρει όλο τον κόσμο ,εκτός από τα νήπια τους αγέννητους και τους αποβιώσαντες.. Οι μεν έχοντες και κατέχοντες ενημερώνονται από τις σοβαρές Ελληνικές και ξένες εφημερίδες, το δε πόπολο ενημερώνεται από την τηλεόραση δωρεάν.
Το τι φόβο και τρόμο έχει σκορπίσει η ιδιωτική τηλεόραση στον Ελληνικό λαό, τον τελευταίο καιρό δεν λέγεται. Την πραγματικότητα οι τηλερεπόρτερς και τηλεσχολιαστές την βλέπουν μαύρη κι άραχλη με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να αποφεύγει να βλέπει πρωινές εκπομπές και δελτία τρομολαγνικών ειδήσεων.
Θα σταματήσουν μόνο όταν εμείς θα κλείνουμε τους διαύλους της αποχαύνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου