Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ- ΠΟΣΟΝ 600 ΔΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό «Σπήγγελ», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Ελβετίας , προκειμένου να συνεισφέρουν οι Ελβετικές αρχές, για τον εντοπισμό των κεφαλαίων των Ελλήνων καταθετών στις Ελβετικές Τράπεζες. Εάν εντοπισθούν οι καταθέσεις που υπολογίζονται σε 600 δις ευρώ, θα πληρώσουν φορολογία 10% συν τα πρόστιμα.
ΠΗΓΗ “mega channel
Το κεφάλαιο ως γνωστόν δεν έχει πατρίδα αλλά πηγαίνει, εκεί που θα έχει το περισσότερο κέρδος. Γιατί τα τοποθετεί σε Ελβετικές τράπεζες; Διότι είναι προϊόντα φοροδιαφυγής , και διότι οι κάτοχοι του μεγάλου κεφαλαίου, αισθάνονται ανασφάλεια στην ίδια τους τη πατρίδα ,κι όχι μόνο οι Έλληνες. Δεν είναι τυχαίο πώς το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, έχει δώσει σχετική ασυλία στην Ελβετία να είναι οι τράπεζες της, το θησαυροφυλάκιο του διεθνούς κεφαλαίου.
Εάν είχαμε π.χ. τα 600 δις, στις Ελληνικές τράπεζες, μόνο με 10% φορολογία, από το κράτος ,δηλαδή 60 δις το χρόνο, θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος χωρίς να πάθει ασφυξία η Ελληνική οικονομία , και να έχομε 15% ανεργία , και διεύρυνση της φτώχειας σε ευρύτερες ομάδες πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου