Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

OΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των διεθνών πιστωτών της χώρας και της Ευρωπαϊκής ένωσης , αναγκάζεται να προβεί σε αλλαγές. Άλλες είναι επώδυνες, διότι αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, και δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία καθημερινά αφαιρούνται, και άλλες αναγκαίες ,και εις όφελος των καταναλωτών όσον αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Οι συντεχνίες όμως των κλειστών επαγγελμάτων αντιδρούν έντονα και ως ένα βαθμό κατανοητό , διότι θίγεται το πορτοφόλι τους. Ως γνωστόν ο Έλληνας έχει καλύτερα να του αγγίξεις τον κ….παρά να θίξεις τα συμφέροντα του. Κανείς σε τούτο τον τόπο δεν σκέπτεται, ότι στην κοινωνία συζούμε όλοι μαζί και υπάρχει και το γενικότερο συμφέρον. Ας δούμε την συμπεριφορά των γιατρών.
Ως τώρα βολευόταν με τα φακελάκια και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου γενικότερα . Ουδείς ιατρικός σύλλογος αντιδρούσε βλέποντας την πρωτοβάθμια υγεία
να παρέχεται με ατελείωτες ουρές και καθυστερήσεις σαν να είμαστε από την φυλή μάου μάου. Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να προσφέρει ελεύθερη επιλογή γιατρού στους πολίτες, τάραξαν το πανελλήνιο με απεργίες. Δεν θέλουν τις αλλαγές για να υπάρχουν παραθυράκια να κερδοσκοπούν. οι επίορκοι ιατροί. mπράβο τους κι άξιος ο μισθός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου