KOMMATA KAI ΚINHMATA
ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων, την Τετάρτη στις οχτώ το βράδυ, για να παρακολουθήσει τον συγγραφέα και διανοούμενο Γιώργο Καραμπελιά, όπου ομίλησε ως εκπρόσωπος του κινήματος πολιτών « Σπίθα» το οποίο πήρε σάρκα και οστά έπειτα από επιστολή, παρότρυνση έκκληση, 60 Χανιωτών προς τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο και έχει ως επί κεφαλής. Ο Γιώργος Καραμπελιάς μίλησε επί μακρόν για την ιστορία και τον ρόλο του Ελληνισμού ανά τους αιώνες. Είπε επίσης ότι¨ «Εμείς πιστεύουμε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της μεταπολίτευσης είναι ότι αποσύνδεσε την κοινωνική από την πατριωτική παράδοση, και πως η Ελλάδα στις συνθήκες της κρίσης για να επιβιώσει θα πρέπει να έχει 4 στοιχεία μαζί. Κοινωνική δικαιοσύνη ,οικολογική ισορροπία , πατριωτική διάσταση, άμεση δημοκρατία. Αυτά τα 4 στοιχεία στην μεταπολίτευση εμφανίζονταν χωρισμένα.
Η αριστερά είναι υπέρ του διεθνισμού αλλά και ο διεθνισμός προϋποθέτει την ύπαρξη Εθνικής ταυτότητας. Στην Ελλάδα ο κοσμοπολιτισμός έχει περάσει ως διεθνισμός. δηλαδή ως εξαφάνιση της εθνικής ταυτότητας»
Ο Γιώργος Καραμπελιάς καταφέρθηκε κατά του μνημονίου ,αλλά σε αυτήν την συγκυρία δεν συνέστησε να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά το πέρας της ομιλίας κατατέθηκαν ερωτήσεις ,θέσεις και απόψεις των πολιτών. Ο ομιλητής πάντως ανέφερε ότι το κίνημα θα μετεξελιχθεί σε κόμμα.
Νομίζω ότι έχουμε ανάγκη ανανεώσεως και αλλαγών στα κόμματα με φρέσκιες ιδέες και νέες πολιτικές για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα της. Η Χώρα μας έχει κόμματα τα οποία καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. Ασχέτως ότι τα κόμματα εξουσίας αλλά και η Ευρωπαϊκή ένωση στο σύνολο της είναι δημιούργημα της κεφαλαιοκρατίας και έχει εκχωρήσει την εξουσία στην αγορά. Έβαλε στην πάντα την πολιτική εξουσία και την έκανε με συναίνεση των σοσιαλδημοκρατικών και συντηρητικών κομμάτων, αδύναμη ,δηλαδή αδύναμο τον λαό, τον οποίο αντιπροσωπεύει. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη, και στην χώρα μας, γατί κομμάτι της Ευρώπης είναι, υπάρχει απάθεια. Βλέπει ο λαός ότι τα κόμματα δεν τον αντιπροσωπεύουν, και δεν συμμετέχει, ένα μεγάλο ποσοστό του, στις εκλογές. Από κοινωνικά κινήματα έχει ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρώπη , κι όχι από νέα κόμματα, τα οποία θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν αλλαγή των αντιλαϊκών πολιτικών, από τα κόμματα του κεφαλαίου, το οποίο θέλει τους εργαζόμενους της Ευρώπης ,να τους εξομοιώσει με τους λιμοκτονούντες κάτω από αυταρχικό καθεστώς Κινέζους. Η γνώμη μου είναι ότι ένα κόμμα παραπάνω δεν θα προσθέσει τίποτα στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Μπορεί να ενθουσιάστηκαν οι οργανωτές, από την προσέλευση του κόσμου. Να μη λησμονούν όμως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσήλθαν, από περιέργεια, και ανήκαν, σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όταν μετασχηματιστεί η κίνηση σε κόμμα καθένας θα πάει στο «μαντρί του»
ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Πριν από 4 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου