Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Στα Αραβικά κράτη ξεσηκώνονται οι λαοί, για να αποτινάξουν από πάνω τους τα αυταρχικά καθεστώτα, που τους εκμεταλλεύονται ασύστολα και τους πίνουν το αίμα.
Τυνησία, Αίγυπτος μετά λέγεται και ακούγεται για Συρία μεριά, κι έχει ο Αλλάχ.
Τουλάχιστον όταν πέσουν τα καθεστώτα αυτά, και επιβληθεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο λαός θα ψηφίζει για τους «δυνάστες» του. Εντωμεταξύ στον δυτικό κόσμο, που έγιναν οι αστικές επαναστάσεις και κατακτήθηκε ο κοινοβουλευτισμός πάνε να τον καταργήσουν ουσιαστικά , χωρίς να τον καταργήσουν στην τυπική του μορφή . Πώς; Καθιστώντας την αγορά παντοδύναμη και κυρίαρχη, με αφρό τον καπιταλισμό του τζόγου, αυτόν που ονομάστηκε από τα κοινωνικά κινήματα –καζινοκαπιταλισμός- και αφαιρώντας με την μέθοδο του σαλαμιού, εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα 200 χρόνων. Με τις υγείες μας και όποιος αντέξει.
Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών που περιθωριοποιούν τις ασθενέστερες τάξεις, και σύμφωνα με το εξωτερικό δελτίο της «ΝΕΤ», στην Γαλλία μόνο, όπου η στέγη είναι πανάκριβη 3.500.000 {τριάμισι εκατομμύρια} Γάλλοι δεν έχουν δική τους στέγη, ούτε μπορούν να πληρώσουν ακριβά ενοίκια.. Και διαμένουν σε τροχόσπιτα, ή είναι άστεγοι. Νομίζετε ότι δεν θα ξεσηκωθούν και στην Ευρώπη αν συνεχίσουν οι άρχουσες ελίτ τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ
Διάβασα μία ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου αναφέρει και καταγγέλλει, ότι στην Γαύδο κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν τα ειδωλολατρικά έθιμα και να αναγείρουν τον ναό του Απόλλωνα».Λησμονεί ο Σεβασμιώτατος Κυδωνίας και Αποκορώνου ότι δεν ζούμε στην εποχή της ιεράς εξέτασης, που καταδίκασε τον Γαλιλαίο και έκαψε στην πυρά τον μοναχό- φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο. Διαβιώνουμε σε ελεύθερη χώρα, όπου υπάρχει θρησκευτική ελευθερία , και ο καθένας είναι ελεύθερος να θρησκεύεται κατά βούληση. Σήμερα δε στην εποχή της αθρόας μετανάστευσης λόγων των τραγικών συνθηκών ακραίας φτώχειας ή εμπόλεμων ζωνών, έχουμε στην χώρα μας ίσως και 1500.000 μετανάστες οι οποίοι δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Να καούν κι αυτοί στην πυρά; Δεν περιποιούν τιμή στην Μητρόπολη μας, οι ανακοινώσεις εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου