Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ
Πληρώνουν οι φτωχοί με μειώσεις μισθού, ανεργία, ακρίβεια, και φόρους, για να τα τσεπώνουν οι κλέφτες.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στην ακμή του ,τότε που είχε κερδίσει την ηγεσία της Ν.Δ, την δεκαετία του 80, έγραφαν ορισμένοι δημοσιογράφοι , λόγια που τους μετέδιδαν πολιτικοί του αντίπαλοι. Ότι ο Μητσοτάκης ήταν ικανός, να ξεπουλήσει ακόμη και την Ακρόπολη. Το σύμβολο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Οι παλαιοί πολιτικοί βρήκαν αντιστάσεις και δεν το έπραξαν. Άλλαξαν όμως τα χρόνια και οι καιροί, και οι απόγονοι των παλιών πολιτικών άρχισαν, να ξεπουλάνε όχι μόνο την Ακρόπολη αλλά ολόκληρη την χώρα. Ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος , ως πρωθυπουργός της χώρας αντάλλαξε, δια των υπεύθυνων υπουργών του, μια λίμνη του δημοσίου με την μονή του βατοπεδίου, και της πρόσφερε οικόπεδα φιλέτα, και ολυμπιακά ακίνητα. Πούλησε μέρος του ΟΤΕ και κάθε δημόσια επιχείρηση, που άφησε ο Σημίτης {ο λογιστής με το μπλοκάκι}. Ο Γ. Παπανδρέου ο νεότερος ,με την κυβέρνηση του, θα πουλήσει ότι δημόσιο, έχει απομείνει, έπειτα από την φρενίτιδα αποκρατικοποιήσεων των τελευταίων 20 χρόνων, καθώς και την δημόσια Ελληνική γη. Αποτιμούνται οι εισπράξεις σε 50 δις ευρώ μέχρι το 2015. Ο θόρυβος των τελευταίων ημερών είναι για το θεαθήναι, δηλαδή στάχτη στα μάτια του λαού.
Όλα «ήταν μιλημένα» με την τρόικα όπως γράφει και η «Ελευθεροτυπία». Γιατί τότε οι διαψεύσεις ; Όχι για ουσιαστικούς λόγους ,αλλά για τις εντυπώσεις. Επειδή λέει δεν ανακοινώθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά από τους εκπροσώπους της τρόικας.
Λόγω του ότι –υποτίθεται- είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα, και αποφασίζει και ανακοινώνει η ίδια η κυβέρνηση της. Εάν είμασταν μια ανεξάρτητη χώρα, τότε γιατί υπογράψαμε το μνημόνιο, και δίνουμε γη και ύδωρ στους εκπρόσωπους των δανειστών μας; Τους εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός ,όπου έχει μεγάλες επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων. Το είπε πέρυσι και ο πρωθυπουργός όπου μίλησε για περιορισμένη Εθνική κυριαρχία. Ποτέ σε αυτή την χώρα, εκτός από τις αλληλοκατηγορίες, δεν έγινε πολιτισμένη και νηφάλια συζήτηση για να μάθει ο λαός πως φτάσαμε ως το χείλος του γκρεμού. Πόσα από αυτά τα χρήματα είναι προϊόντα διαφθοράς; Στο θέμα της διαφάνειας ακόμη και τώρα, που φθάσαμε στον πάτο δεν βλέπω να αλλάζουν πολλά πράγματα. Ούτε κανένα υπεύθυνο να το πιάνει η τσιμπίδα της δικαιοσύνης, διότι οι πολιτικοί φρόντισαν να απαλλάξουν την κάστα τους, από τις ευθύνες με τον συνταγματικά κατοχυρωμένο νόμο «περί ευθύνης υπουργών» .Ποιος θα γυρίσει πίσω τα κλεμμένα; Η εφορία θα κυνηγάει πάλι τον περιπτερά, και τον ψιλικατζή της γειτονιάς, όπως τον ιστό της αράχνης που πιάνει μονάχα τα κουνούπια και όχι τα μεγάλα έντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου