Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ «Θα γίνει η ανάσταση μιαν αυγή, πως λάμπουν την άνοιξη τα δέντρα θα ροδαμίσει του όρθρου η μαρμαρυγή, θα ξαναγίνει το πέλαγο και πάλι το κύμα θα τινάξει την Αφροδίτη* είμαστε ο σπόρος που πεθαίνει». Και μπήκα στ' αδειανό μου το σπίτι.
Μνήμη, Α΄ και η θάλασσα ουκ έστιν έτι - Γιώργος Σεφέρης
Καμένος, Καρατζαφέρης, Χρυσή Αυγή, δεξιά τάση Σαμαρά στην ΝΔ, δεν λέω είναι μια ωραία ατμόσφαιρα.
Όταν ο λαός έρχεται σε σύγχιση και απελπισία,από την οικονομική καχεξία την ανεργία και την φτώχεια που τον έφεραν τα κόμματα του δικομματισμού είναι μοιραίο ότι ένα μέρος του θα στραφεί προς την ακροδεξιά. Μην παραλείψετε να μάθετε από την ιστορία, τις υπέρογκες αποζημιώσεις που επέβαλαν οι νικητές μετά τον β? παγκόσμιο πόλεμο στην Γερμανία, την έντονη διαφωνία του Σερ Τζον Μεύναρντ Κέυνς, που συμμετείχε στην επιτροπή των εμειρογνωμώνων,και την αποτυχία της δημοκρατίας της Βαιμάρης .Τότε δυσφόρισε ο λαός με τα 6 εκατομμύρια ανέργους, την φτώχεια και την δυστυχία στο εσωτερικό της Γερμανίας, και στράφηκε προς τον λαϊκισμό του εθνκοσοσιαλιστικού κόμματος του Α. Χίτλερ, όπου πήρε την εξουσία με εκλογές, και βιάστηκε να κάνει δικτατορία πριν μεταστραφεί η ευμετάβλητη κοινή γνώμη.Δεν πιστεύω βέβαια ότι σήμερα θα γίνει ανοιχτή δικτατορία στην Ελλάδα.
Άλλωστε το σύστημα βρίσκει τρόπους με τον φόβο και την προπαγάνδα να κρατά υποδηλωμένο τον λαό. Με τα μνημόνια 1] και 2] τα έχουμε παραχωρήσει όλα στους δανειστές μας ,και στην συγκαλυμένη δικτατορία των αγορών. Εθνική κυριαρχία, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα δικαιώματα . Μας έχουν αφήσει τυπικά να εξασκούμετο εκλογικό μας δικαίωμα κι αυτό όταν το θελήσουν. Γη και ύδωρ έδωσαν χωρίς κανείς να ρωτηθεί. Μια λέξη ταιριάζει στην σημερινή συγκυρία. Αντισταθείτε

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου