Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟΜΑΝΟΥΣΟΣΓ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Μόχθοςκαικόποςηζωήπολύφαιάουσία. Στην ιστορία η Ελλάδα ζωντανή έχει κρατηθεί.
Οι Έλληνες έχουν ψυχή και φαντασία. Μ.Δ
Ορισμένοι εκ των πολιτικών-οικονομικών αναλυτών υποστηρίζει ότι η κακοδαιμονία της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση, ξεκίνησε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και τον λαϊκισμό του. Τότε υποστηρίζουν, στην δεκαετία του 80 διαλύθηκε η παραγωγική βάση της χώρας , διογκώθηκε ρουσφετολογικά το κράτος, και ανέβηκε το επίπεδο των μαζών όχι εξαιτίας της ανάπτυξης και της αναδιανομής του εισοδήματος, αλλά με δάνεια. Υπάρχει βέβαια ο αντίλογος ότι το κράτος της μετεμφυλιακής δεξιάς είχε αποκλείσει από την εξουσία τον μισό Ελληνικό πληθυσμό και ήταν μια πράξη δικαιοσύνης. Η κριτική στην περίοδο εκείνη αφορά και την κομματικοποίηση των αγροτικών συνεταιρισμών, την κακοδιαχείριση και την διάλυση τους με αποτέλεσμα οι αγρότες να είναι έρμαιοι στα χέρια των μεσαζόντων. Πολλοί αναλυτές επίσης, υποστηρίζουν ότι όλοι οι πρωθυπουργοί πλην του Καραμανλή του β/ όταν έβλεπαν την οικονομία και ξεχείλωνε έβαζαν φρένο στον κατήφορο της. Υπάρχει ακόμη κριτική και στην περίοδο του Κ. Σημίτη. Ότι με πλαστά στοιχεία με συνεργό την golntman saks, και με την συναίνεση της Ε.Ε εισήλθαμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, σένα σκληρό Ευρωπαϊκό νόμισμα, όπου δεν μπορούσε η Ελλάδα να το υποτιμήσει για να κερδίσει ανταγωνιστικότητα, κι έχασε μέρος της δικής της ανταγωνιστικότητας. Εντωμεταξύ η Ο.Ν.Ε που ήταν μόνο Ν.Ε ήταν ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των μεγάλων Ευρωπαϊκών τραπεζών, και των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων , αλλά και από τον Γερμανικό φόβο- λόγω αποτυχίας της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης- του πληθωρισμού, όπου επέβαλλε στην Ν.Ε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.
2002 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ- ΞΕΣΑΛΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η συνθήκη για το ευρώ απαγόρευε στα κράτη να δανείζοντα απ`ευθείας από την Ε.Κ.Τ για να δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες, να κάνουν πάρτη από τα κέρδη. Οι τράπεζες δανειζόταν με τόκο 1% και δάνειζαν τα κράτη με 5%. Κι όχι μόνο. Αντλώντας φθηνό χρήμα άρχισαν να δανείζουν στο κοινό καταναλωτικά δάνεια με τόκο 15% και 18%. Χορηγούσαν δε αφειδώς και στεγαστικά δάνεια. Το κράτος αμέριμνο και στον κόσμο του, συνέχισε να διορίζει σταζιέρ και συμβασιούχους και να δανείζεται για να καλύψει τα ελλείμματα για να πραγματοποιήσει την φιέστα, με την ολυμπιάδα τρομάρα μας, το ίδιο και οι ιδιώτες, κάτω και από το διαφημιστικό ορυμαγδό των τραπεζών. Δημιουργήθηκε μια φούσκα κρατικών και ιδιωτικών χρεών και μια πλαστή ευημερία με δανεικά. Στο διάστημα αυτό δεκάδες δις άλλαξαν χέρια ως προϊόν διαφθοράς. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι οι μεγαλοεταιρείες δίνουν προμήθεια από 2% έως 10% και τα ενθυλάκωσαν υπουργοί, κόμματα, και άλλοι μεσάζοντες
2007 ΣΚΑΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α
Στις Η.Π.Α σκάει η φούσκα των στεγαστικών δανείων ,και άρχισε ένα ντόμινο καταρρεύσεων μεγάλων εταιρειών. Το ομοσπονδιακό κράτος μπουκώνει με χρήματα των φορολογουμένων τις τράπεζες για να τις διασώσει. Η κρίση εξαπλώνεται στον Αγγλοσαξονικό κόσμο και σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Μόλις οι τράπεζες συνέρχονται με τα χρήματα των φορολογουμένων αρχίζουν να κερδοσκοπούν εναντίον των κρατικών χρεών. Πρώτο θύμα η Ελλάδα με τα τρίδυμα ελλείμματα. Κρατικό έλλειμμα , έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών, υπερβολικό δημόσιο χρέος.
Η συνέχεια και το Ελληνικό δράμα είναι σε όλους γνωστό. Η μικρή παραγωγική βάση της χώρας δεν μπορούσε να στηρίξει ένα σπάταλο και διεφθαρμένο εποικοδόμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου