Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011
Ευρωζώνη και ΗΠΑ
elet@enet.gr
*Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ήταν ανάξιος ν' αναλάβει το υψηλό αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας. Εγινε πρωθυπουργός από επαγγελματίας πολιτικός, χωρίς να εργαστεί ποτέ στη ζωή του, χάριν του ονόματος κι όχι χάρη στις ικανότητές του.

Πολιτεύτηκε μαζεύοντας γύρω του φίλους και κολλητούς. Κι ενώ η Ελλάδα χρωστούσε μυθώδη ποσά, ενώ μαινόταν η κρίση στην Αμερική κι έφτασε ταχύτατα και στην Ευρώπη, πίστεψε τον Κ. Καραμανλή τον μικρό, που ισχυριζόταν ότι "έχουμε μια θωρακισμένη οικονομία".
Για να εκλεγεί άρχισε τα συνηθισμένα "θα, θα" αλλά όταν εξελέγη στη θέση του πρωθυπουργού έκλασε μέντες, όπως θα 'λεγε και ο Λάκης Λαζόπουλος. Δεν πιστεύω αυτό που λένε ορισμένοι, ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για να οδηγήσει την Ευρώπη στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου αλλά μικρό μέρος, το 2,5% του ΑΕΠ ενός ευρύτερου συνόλου που είναι η ευρωζώνη. Στην ευρωζώνη κυριαρχεί η Γερμανία με βοηθό και συνένοχη τη Γαλλία. Δεν νομίζω να ερχόταν ποτέ το ΔΝΤ στην Ευρώπη αν δεν το ήθελαν οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες κυριαρχούν. Απλώς ο Γιωργάκης ο μικρός τούς έδωσε την αφορμή. Η Αμερική που ελέγχει το ΔΝΤ συμμάχησε με την Ευρώπη ή, πιο σωστά, το αμερικανικό μεγάλο κεφάλαιο συμμάχησε με το ευρωπαϊκό μεγάλο κεφάλαιο για να καθυποτάξει τους λαούς».
Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου