Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το 1988 αποκαλύφθηκε από τον Αθηναϊκό τύπο των μεγαλοεκδοτών, το σκάνδαλο του Γ. Κοσκωτά με την «Τράπεζα Κρήτης» όπου ήταν αιτία να δικαστεί κατηγορούμενος για δωροδοκία ένας υπουργός. Να αποβιώσει ο υπουργός κατά την διάρκεια της δίκης από έμφραγμα, και να παραπεμφθούν στο ειδικό δικαστήριο ένας πρωθυπουργός μαζί με υπουργούς του.
Ο Κοσκωτάς ως τότε ήταν το χαϊδεμένο παιδί των μέσων ενημέρωσης. Νέος στρουμπουλός και νεόπλουτος, είχε αποκτήσει τράπεζα δική του χωρίς κανενός να ιδρώσει το αυτί για το «πόθεν έσχες» του. Καταρχήν μπήκε στο χώρο των περιοδικών εκδίδοντας το «ΕΝΑ»
με πρώτο διευθυντή του τον μακαρίτη και άδικα δολοφονημένο από την 17 Νοέμβρη Παύλο Μπακογιάννη. Τότε ήταν ακόμη νωρίς και δεν έτσουξε το εκδοτικό κατεστημένο. Μερικά χρόνια αργότερα μπήκε δυναμικά στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης με την εφημερίδα «24 ώρες».Ο εκδότης του «Έθνους» και μεγαλοεργολάβος Γιώργος Μπόμπολας δήλωσε στην δίκη του Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, ότι ο Κωσκοτάς του πήρε τα αξιολογότερα στελέχη της εφημερίδας του. Μετά ήρθε η σειρά να ιδρυθεί η τυπογραφική επιχείρηση Γραμμή Α.Ε να εξαγοραστεί η «Βραδυνή» αλλά και «η σοβαρή» της δεξιάς «Καθημερινή» που οικονομικά έπνεε τα λοίσθια. Ύστερα προσετέθη στα τρόπαια και ο Ολυμπιακός. Οι μεγαλοεκδότες τα χρειάστηκαν. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος όπως και η πολιτική επιρροή. Ο Παπανδρέου τον προσεταιρίστηκε για να ξεφύγει από την μέγγενη των παραδοσιακών εκδοτών. Όμως η αντίστροφη μέτρηση για τον Κοσκωτά άρχισε. Ό εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» μακαρίτης πλέον Χρήστος{Κίτσος} Τεγόπουλος κατ`ομολογία του ιδίου, άρχισε να ερευνά τους ισολογισμούς των εταιρειών του Κοσκωτά και να ανακαλύπτει το λάκκο με τα φίδια. Η αυτοκρατορία του Κοσκωτά ξεκίνησε όταν ο Κοσκωτάς ήταν ένας απλός υπάλληλος λογιστηρίου της Τράπεζας Κρήτης, και κατόρθωσε να καταχραστεί από τα ταμεία της τράπεζας το ποσόν της εξαγοράς, από τον εφοπλιστή Καρά χωρίς κανείς να το αντιληφθεί. Τελείωσε με την αποκάλυψη της απάτης του από το μεγαλοεκδοτικό κατεστημένο και την φυλάκιση του. 2ΟΟ7 -8 Σκάνδαλο μονής Βατοπεδίου. Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΛΦΑ» ιδιοκτησίας Δ. Κοντομηνά βγάζει στην επιφάνεια τις «ιερές ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας στην Ξάνθη με Ολυμπιακό ακίνητο και άλλα οικόπεδα φιλέτα. Φωτογραφίζεται ως κυριότερος υπεύθυνος ο υπουργός επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος ως ο δίνων εντολές στους αρμόδιους υπουργούς. Γίνεται για αρκετός καιρός σάλος από τα μέσα ενημέρωσης και πλήττεται βαρύτατα η κυβέρνηση Καραμανλή. Τελευταία ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο υπό όρους το μοναχό Αρσένιο και προσωρινά ελεύθερο, τον αρχιμανδρίτη Ηγούμενο Εφραίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα, η υπόθεση δεν θα έβγαινε στο φως της δημοσιότητος αν ο ιδιοκτήτης του «ΑΛΦΑ» Δ. Κοντομηνάς δεν υποψιαζόταν ότι ο Ρουσόπουλος του έφερνε εμπόδια για την πώληση του «ΑΛΦΑ» στο Γερμανικό κολοσσό RTL. 2011 Σκάνδαλο “proton” “bank” Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης όπως αποκάλυψε η «Ελευθεροτυπία» καταχράστηκε μέσω δανείων σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ ,όπου πήρε ως δάνεια με αδιαφανείς διαδικασίες για τις εταιρείες όπου συμμετείχε, από την τράπεζα “proton” “bank”, στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος. Την Κυριακή 18-12-2011 η εφημερίδα ενέπλεξε και την Τράπεζα Πειραιώς σε σκάνδαλο με την “protonbank” και τον Λ.Λαυρεντιάδη. Η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι το δημοσίευμα έγινε επειδή δεν έγκρινε για την «ελευθεροτυπία» δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου