Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δεν Έρχεται η Συντέλεια του Κόσμου με την Επιστροφή στην Δραχμή.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Αναδημοσιεύουμε ένα σχόλιο από την ιστοσελίδα "Σεισάχθεια" επειδή συμφωνούμε με το πνεύμα του σχολίου.
Να σκεφτείτε ότι με τα σκληρά μέτρα που λαμβάνουν σήμερα,και αυτά που μας ετοιμάζουν σύντομα, προβλέπουν πάλι αν τους βγουν όπως τα υπολογίζουν ,το χρέος μας να επιστρέψει στο 120% του Α.Ε.Π, όσο ήταν το 2009, όπου άρχισε υποτίθεται η καταπολέμιση του χρέους. Αντιλαμβάνεσται σε τι λάκο τοκογλυφικών λεόντων, και εξαρτήσεων πέφτουμε; Αιδώς Αργείοι?


"Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν, ο κόσμος πληρωνόταν συντάξεις και μισθούς, η αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.
Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε το ένα μπουκάλι νερό από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Είδε για παράδειγμα τον μισθό του 1997 των 200.000 δρχ με 25 ημερες εργασίας με 8.000 δρχ ημερομίσθιο. Από αυτά , 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ. το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ . Επαιρνε ενα πακετο τσιγάρα 350δρχ και έτρωγε μια μερίδα φαγητο έξω προς 1000δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.
Σήμερα ενας εργαζόμενος με 750 ευρώ που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρω ημερησίως. Απο αυτά για 10 λίτρα βενζίνη με φθηνή κιόλας απο 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακετο τσιγαρα 4.20 ευρώ και για μια μερίδα φαγητό απο 8 ευρω. Συνολο 28.20 τα οποια αντιστοιχούν στα 2.950 δρχ του 1997.
Καταλαβαίνετε λοιπον πόσο πονηροί είναι αυτοί που εντέχνως μας έχωσαν στο ευρώ και πόση μείωση φάγαμε στον πραγματικό μισθο μας. Αυτή η μείωση λέγετε αγοραστική αξία ενός ποσού. Δηλαδή πόσα βασικά αγαθά αγοράζεις με το μισθό σου.
Χαρούπια και αγκωνάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002);
Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90;
Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες;
Γιατί δεν ρωτάτε τους πατεράδες και τους παπούδες σας όσοι δεν γνωρίζετε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε;Όσοι πάλι τα ζήσατε, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον λαό παρά τον τρομοκρατείτε;Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτο αλλά μήπως δεν είναι σήμερα ; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ ;
Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν στον κόσμο πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεοκοπίας!
Αντίθετα με τη δραχμούλα, θα υπάρξει περιόδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκίννηση της Οικονομίας!
Θα ξαναθυμηθούν επιτέλους οι Έλληνες να παράγουν μόνοι τους ό,τι τους χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή τους!


Ναι, θα στερηθούμε τα Γερμανικά αυτοκίνητα, τα Αμερικάνικα ηλεκτρονικά κι ένα
σωρό άλλα “απαραίτητα” προιόντα: ΟΜΩΣ, ΝΑ ΦΑΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!
Φυσικά, απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!
Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά την ανελέητη τρομοκρατία των τραπεζικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, ζητάει επιστροφή στη δραχμή!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΩΧΟΙ.


ΠΗΓΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου