Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ; ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Τι ρόλο παίζουν οι διάφορες λέσχες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όπως η λέσχη "bildermperg" και η "trilateral" όπου συμμετέχουν επίλεκτα μέλη των αστικών κοινωνιών όπως ο οικονομολόγος Μάριο Μόντι, σημερινός πρωθυπουργός της Ιταλίας, και ο Λουκάς Παπαδήμος σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας; Λειτουργούν συνομωτικά για την κυριαρχία του κόσμου, ή λειτουργούν ως λόμπι συμφερόντων; Μια "λογική" εξήγηση με μαρξιστικό άρωμα, δίνει ο αναγνώστης της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" Βασίλης Γιαννάκοβας όπου και σας παραθέτουμε. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διάφορες «λέσχες» αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή του μασονισμού.

Τα μέλη τους ασκούν επιρροή σε πολιτικό προσωπικό και επηρεάζουν καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Ομως πίσω από τις "λέσχες", τις "στοές", τις "ομάδες" η λογική της αστικής εξουσίας δεν ταυτίζεται μ' αυτές. Καμιά απ' αυτές τις λέσχες, ακόμη και η πιο ισχυρή, δεν μπορεί να βγει πάνω από το συλλογικό συμφέρον της αστικής τάξης. Στο πλαίσιο αυτού του συλλογικού συμφέροντος αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε μονοπώλια, ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της κεφαλαιοκρατίας, ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα. Επομένως οι ίντριγκες, οι κλίκες, οι συνωμοσίες είναι αναπόσπαστο στοιχείο.

Ακούμε ότι τον κόσμο τον κυβερνά η Goldman Sachs, "οι επτά αδερφές", η "μαύρη αράχνη" κ.λπ. επειδή διάφορα πολιτικά και τεχνοκρατικά στελέχη πέρασαν από τα επιτελεία τους. Και αναρωτιέμαι: Τα υπόλοιπα τραπεζικά μονοπώλια τι κάνουν; Οι κοινωνίες δεν χωρίζονται σε "ελίτ" ή σε μέλη και μη μέλη "λεσχών", "στοών" κ.λπ., αλλά σε τάξεις: την εργατική και αστική!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου