Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Η ΕΡΤ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Τίνος είναι ιδιοκτησία η Ε.Ρ.Τ; Φυσικά ανήκει στον Ελληνικό λαό ο οποίος πληρώνει την ανάλογη εισφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την συντηρεί. Γιατί απεργούν οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό της ΕΡΤ επί 20 ήμερον; Διότι η κυβέρνηση του μνημονίου θέλει να εντάξει τους δημοσιογράφους στο ενιαίο μισθολόγιο ως δημοσίους -κρατικούς υπαλλήλους- για να τους έχει απόλυτα στον έλεγχο της. Επίσης η κυβέρνηση προσπαθεί να συρρικνώσει την Ε.Ρ.Τ κλείνοντας την ΕΡΤ 1 ενώ είναι πλεονασματική. Μήπως οι δημοσιογράφοι έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την ΕΡΤ όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι για τις ΔΕΚΟ που υπηρετούν; Δυστυχώς αυτό είναι μια παθογένεια των συνδικαλιστικών συντεχνιών.

Δικαιούται ο Ελληνικός λαός ενημέρωση από την ΕΡΤ την περίοδο που έχουν κλείσει «το μαγαζί τους;» Ασφαλώς και δικαιούται και τους συμπαραστέκεται, αλλά οι συνδικαλιστές αντί να προβούν σε 4ωρες κυλιόμενες απεργίες, χωρίς ν αποκλείσουν εντελώς την ενημέρωση, σεβόμενοι τον Ελληνικό λαό, ουσιαστικά τον έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα και το έφθασαν στα άκρα..

Έκλεισαν την Ε.Ρ.Τ επιβάλλοντας δικτατορική σιγή στα μέσα ενημέρωσης που δεν τους ανήκουν, και αφήνοντας την ενημέρωση στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Μη κόβετε τον κορμό του δέντρου που κάθεστε γιατί θα πέσει να σας πλακώσει.

Εντάξει οι σκεπτόμενοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν ότι οι συγκρούσεις με την εξουσία έχουν και θύματα χρειάζεται όμως και το αχαιοελληνικό¨ «παν μέτρον άριστον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου