Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ {των Ρώσων} ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ…{του Εφραίμ}
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Ηγούμενος Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου πήγε στην Μόσχα και βοήθησε με την «Αγία Ζώνη» που έφερε μαζί του, την προεκλογική εκστρατεία του Βλαντιμίρ Πούτιν όπου καταγγέλθηκε από χιλιάδες διαδηλωτές ότι οι εκλογές έγιναν με άφθονη νοθεία.
Οι ανταποκριτές των Ελληνικών μέσων από την Μόσχα μετέδωσαν, ότι¨ στο προσκύνημα της «Αγίας Ζώνης» συνέρευσαν 3.οοο.οοο{τρία εκατομμύρια}πιστοί.
Μια τόση μεγάλη εξυπηρέτηση στους Ρώσους από τον Δημοσιοσχεσίτη Ηγούμενο δεν θα έβρισκε ανταπόδοση; Τον στηρίζει και το Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών και το Πατριαρχείο Μόσχας. Είναι γνωστό δε από παλαιόθεν ότι υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των «Αγίων» Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, για την κηδεμονία του απανταχού ποιμνίου των Ορθοδόξων. Ορισμένοι Έλληνες Αρχιερείς που ενδιαφέρονται για την αυτονομία της Ελληνικής Εκκλησίας μιλάνε για «εισπήδειση» του Ρωσικού Πατριαρχείου. Γιατί όμως επεμβαίνουν οι Ρώσοι στο νομικό σύστημα της χώρας μας; Σωστά τους απήντησε το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να μην ανακατεύονται. Δεν φτάνει που μας έχουν κάνει προτεκτοράτο οι Γερμανογάλλοι θέλουν μερίδιο και οι Ρώσοι; Αντίσταση είναι η απάντηση στους ξένους, για να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας. Τρομάρα μας όπως μας κατάντησε ο δικομματισμός.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ
Η εφημερίδα «Μιλιέτ» γράφει ότι την περίοδο 1995 -97 όταν πολεμούσε ο Τουρκικός στρατός τους Κούρδους υπήρχαν πληροφορίες ότι η Ελλάδα είχε παραχωρήσει στρατόπεδο στο Π.Κ.Κ -στο Κουρδικό κόμμα που πολεμούσε για την ανεξαρτησία των Κούρδων- και είχε επί κεφαλής τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Για αντίποινα τότε λένε ότι ¨οι Τουρκικές αρχές πλήρωσαν Τούρκους παρακρατικούς όπως και πράκτορες , να ανάψουν πυρκαγιές στα Ελληνικά νησιά. Δεν γνωρίζω αν παραχώρησε η Ελλάδα στρατόπεδο για να γυμνάζονται οι Κούρδοι την εποχή εκείνη. Γιατί στην πολιτική πολλά γίνονται και δεν λέγονται όπως είχε πει και ο γέρο Καραμανλής. Άλλωστε αυτό είναι ένα λεπτό θέμα εξωτερικής πολιτικής που δεν δημοσιοποιείται για λόγους ασφαλείας. Με την διαφορά ότι οι Τούρκοι έχουν την κατασκοπεία τους την ΜΙΤ και γνωρίζουν και αυτά που δεν λέγονται και γίνονται. Είναι γνωστό ότι οι Κούρδοι διακαώς επιθυμούσαν να μας εμπλέξουν σε πόλεμο με την Τουρκία για να έχει δύο μέτωπα και να την αποδυναμώσουν με την ησυχία τους. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο αφελής που κρύωσε για καλά και ξεχάστηκε η υπόθεση της παράδοσης του Οτσαλάν, μήπως ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε δίκιο που δεν τον δέχτηκε σε Ελληνικό έδαφος; Εδώ κοτζάμ Ιταλία που είναι μεγάλη δύναμη και δεν γειτονεύει με την Τουρκία, ούτε έχει τα προβλήματα τα δικά μας με την επιθετική γείτονα, και δεν τον κράτησε στο έδαφος της. Πως μπορούσε η Ελλάδα; Μπορεί να έγιναν κακοί χειρισμοί τότε από τον Πάγκαλο, με το να τον στείλει στην Αφρική αλλά επί της ουσίας είχε δίκιο. Ασχέτως ότι εμείς ως λαός είμαστε βαθιά συναισθηματικός και ανορθολογικός, και έγιναν ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του Πάγκαλου. Θυμάστε ότι ο Πάγκαλος κατηγορούσε ορισμένους καλλιτέχνες που πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις «για κουραμπιέδες» και ότι «δεν είχαν πάει καθόλου στο στρατό;» Δηλαδή θέλαμε πόλεμο με την Τουρκία χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι; Οι εξωτερικές σχέσεις απαιτούν λεπτές ισορροπίες και χειρισμούς πρέπει να ασκούνται δε, από ειδικούς τεχνοκράτες και έμπειρους πολιτικούς και διπλωμάτες, κι όχι από τις διαδηλώσεις στους δρόμους και στις πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου