Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΔΕΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Με τον τεράστιο όγκο των χρεών που επωμίστηκαν οι κυβερνήσεις, έφεραν τον λαό σε κατάσταση ανέχειας φτώχειας δουλοπαροικίας.Με το Αγγλικό δίκαιο των δανείων που συμφώνησε η κυβέρνηση, οι πιστωτές θα υποθηκεύσουν την δημόσια, και από ανάγκη θα πωληθεί και η ιδιωτική περιουσία,αλλά θα εξαφανίσουν ακόμη και τους διαπλεκόμενους,διότι θα αγοράσουν τις επιχειρήσεις τους, λέει ο δημοσιογράφος Δημ. Κωνσταντακόπουλος. Φυσικά αυτοί οι "πατριώτες" φρόντισαν και τα κατάθεσαν στα Ελβετικά θησαυροφυλάκια, και στις εξωχώριες των νήσων Κέυμαν.Αλλοίμονο
στον λαό που θα βράσει στο ζουμί του, από την δεινή θέση που τον έφερε το Ελληνικό κλεπτοκρατικό σύστημα.Να γιατί χρειάζεται ανατροπή του παλαιοκομματικού κατεστημένου και λαϊκή εγρήγορση και εξέγερση, για να ανατραπούν οι αποφάσεις των κατοχικών κυβερνήσεων. Γράφει ο Δ.Κ στα "Επίκαιρα"
Όροι με αυξημένη νομική ισχύ
"Αυτό το κάνει μέσω των όρων ήδη της πρώτης δανειακής, που θα αποκτήσουν αυξημένη νομική ισχύ με την ψήφιση της δεύτερης. Ειδικότερα, με την υποθήκευση όλης της τωρινής και μελλοντικής περιουσίας του ελληνικού κράτους, που προβλέπει, σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για εκποίηση σε τρέχουσες τιμές, που είναι δέκα ή εκατό φορές πιο κάτω από τις πραγματικές. Αυτό σημαίνει ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και των τραπεζών που θα κρατικοποιηθούν λόγω αναδιάρθρωσης και των όποιων ορυκτών και υποθαλάσσιων πόρων τυχόν ανακαλυφθούν. Εξ ου, ίσως, και το εντονότατο διεθνές ενδιαφέρον ορισμένων πλευρών για την ορθή –ίσως, όμως, όχι πολύ επίκαιρη– ιδέα ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ, με την ελπίδα, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτούς θα περιέλθουν τελικά οι πόροι της. Όχι μόνο η δημόσια, αλλά και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων θα χαθεί, και λόγω της ανάγκης να την εκποιήσουν για να αποφύγουν την ατομική τους καταστροφή και λόγω συνειδητά ανέφικτων δημοσιονομικών στόχων που τίθενται, οι οποίοι ήδη οδηγούν στην εξόντωση όσων δηλώνουν στη χώρα μας το εισόδημα και την περιουσία τους. Ακόμα και οι διαπλεκόμενοι θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν από ξένους, όταν θα έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους.
Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε όλα αυτά και τίποτα μη αναμενόμενο, αφού αυτές τις συμβάσεις και τις αποφάσεις τις καταρτίζει το InternationalInstituteofFinance του κ. Νταλάρα, δηλαδή η «Διεθνής του Χρήματος». Είναι η κλασική μέθοδος του τοκογλύφου από καταβολής χρήματος. Έτσι καταστράφηκαν εκατομμύρια επιχειρήσεις στον κόσμο που δανείστηκαν, χαρτοπαίκτες που κατέφυγαν στα «κοράκια» που περιμένουν στην κουζίνα της λέσχης την ώρα τους, άνθρωποι που έπαιξαν στο χρηματιστήριο, φτωχοί αγρότες που χρεώθηκαν στους κοτζαμπάσηδες και έγιναν δουλοπάροικοι. Στην περίπτωσή μας, είναι ένας ολόκληρος λαός και μια χώρα που έχουν γίνει αντικείμενο «τοκογλυφικού ιμπεριαλισμού» και ένα κράτος, που θα απομείνει τυπικά μόνο ανεξάρτητο και κυρίαρχο, ένα άδειο κουκούλι, χωρίς καμιά εξουσία. Δεν θα περιγράψουμε τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια· αρκετά είπαμε, γιατί, βέβαια, κάποια στιγμή αναπόφευκτα η ομαλότητα θα διακοπεί και η χώρα θα μπει στον κύκλο του αίματος.
Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες μπορούμε ίσως να προλάβουμε την καταστροφή. Δεν έχει ακόμα συντελεστεί. Μετά θα καταβληθεί πολύ μεγάλος φόρος αίματος με αμφίβολα αποτελέσματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα αν θελήσει να αποφύγει την 26η Οκτωβρίου". 
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 17/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου