Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και σήμερα καθηγητής Πανεπιστημίου Μεσούτ Γκιλμάζ, με συνέντευξη του στον Τουρκικό τύπο, αποκάλυψε ότι την περίοδο 1995 -97 Τουρκικές παρακρατικές οργανώσεις έβαζαν φωτιά και άναβαν πυρκαγιές στα Ελληνικά νησιά κι όχι μόνο. Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία κυβερνούσαν οι Κεμαλιστές με σιδηρά πυγμή και δεν νοιαζόταν για τα δημοκρατικά δικαιώματα που θα τους χαλούσαν την διαιώνιση της εξουσίας με τις χρυσοφόρες μπίζνες τους, όπου τις μοιραζόταν με τους φίλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι Κεμαλιστές δημιουργούσαν εντάσεις με τους γείτονες τους, για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Για να στρέψουν την προσοχή του λαού από την εσωτερική βαρβαρότητα, και καταπάτηση των δικαιωμάτων του, στον εξωτερικό «εχθρό». Ότι δεν μπορούσε να κάνει το κράτος για να μη προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, το έκανε το μακρύ του χέρι που ήταν το παρακράτος. Βεβαίως το παρακράτος δρούσε και στο εσωτερικό της Τουρκίας με προβοκατόρικες ενέργειες. Μήπως σας θυμίζει το Ελληνικό παρακράτος με την υπόθεση Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963; Ο σημερινός πρωθυπουργός Ρ Τ. Ερντογκάν βήμα βήμα εκσυγχρονίζει την Τουρκία και την έχει βάλει στο κλαμπ των ισχυρών του G 20, και σε μεγάλο βαθμό έχει περιορίσει έως μηδενίσει την επιρροή των στρατιωτικών στην πολιτική ζωή. Η συνέντευξη του Μεσούτ Γκιλμάζ που άναψε φωτιές ήταν στο πλαίσιο της παλιάς αντιπαράθεσης του, με την πρώην συνεταίρο του, και πρώην πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ. Ας ελπίσουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα προβεί στις δέουσες ενέργειες στην Τουρκική Κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή ένωση, και στον ΟΗΕ, για να ξεσκεπάσει τον ύπουλο ρόλο της Τουρκίας εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων, και να διεκδικήσεις τις σχετικές αποζημιώσεις.

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ.

Είναι γνωστό ότι οι μοναχοί του Αγίου Όρους δεν είναι Άγιοι. Μάλιστα γνωστός συγγραφέας ο οποίος είχε ζήσει στο Όρος, σε συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι¨ «οι περισσότεροι μοναχοί «είναι μαφία ντυμένοι στα μαύρα». Ο Ηγούμενος Εφραίμ αντί να αφιερωθεί στην θρησκεία αφιερώθηκε σε χρυσοφόρες μπίζνες με οφ σορ εταιρίες στην Κύπρο με ανταλλαγές χιλιοστών νερού, της λίμνης Βιστωνίδας με οικόπεδα φιλέτα, και με Ολυμπιακά ακίνητα. Αν δεν υπέγραφαν οι δήθεν «παραπλανηθέντες» υπουργοί κατά τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, οι ανταλλαγές που ζημίωσαν το δημόσιο -κύριος γνωρίζει πόσα χρήματα- δεν θα πραγματοποιούντο.

Οι υπουργοί όμως την γλύτωσαν γιατί τα δύο κόμματα που κυβερνούν έχουν ψηφίσει νόμους ατιμωρησίας για τα δικά τους παραπτώματα. Και δεν αισχύνονται που έφεραν το κράτος σε αυτήν την οικτρή κατάσταση. Έγινε ντόρος επειδή συνελήφθη ο Ηγούμενος Εφραίμ,

και οι μοναχοί του Αγίου Όρους τον υπερασπίστηκαν με υπομνήματα προς τις αρμόδιες αρχές και όχι μόνο. Προφανώς ορισμένοι «Άγιοι» νομίζουν ότι τις δικές τους ατιμίες δεν πρέπει να τiς δικάζει ο νόμος, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, παρά μόνο ο Θεός στον άλλο κόσμο. Δεν έχουν λίγη τσίπα μέσα τους ούτε ίχνος ντροπής για την ηθική τους σήψη; Όσο για αυτό που γράφεται ότι έγινε η σύλληψη τώρα για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, εγώ είμαι καλόπιστος και θέλω ν πιστεύω ότι έχει γίνει κάθαρση στην δικαιοσύνη και ότι είναι ανεξάρτητη για να εφαρμόζει την νομιμότητα. Ας ελπίσουμε σε μια δίκαιη δίκη. Ότι δεν θα την σκαπουλάρει ο Ηγούμενος Εφραίμ προσλαμβάνοντας μεγαλοδικηγόρους και παριστάνοντας τον ετοιμοθάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου