Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011
Βουλή και TV
Οταν ανέλαβε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, του ανετέθη, στο πλαίσιο του Μνημονίου, να περικόψει τα έξοδα της ΕΡΤ. Εκπονεί λοιπόν ένα πρόγραμμα όπου μειώνει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ και καταργεί το κανάλι της ΕΤ1.
Προφανώς για να χαριστεί αργότερα η συχνότητα σε ιδιώτες καναλάρχες "χορηγούς" του "εθνικοσοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ. Οι σύλλογοι της ΕΡΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί η ΕΤ1 διότι η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα. Οταν δημοσιογράφος της ΝΕΤ ρώτησε τον κ. Μόσιαλο για το κανάλι της Βουλής, τη σχεδόν άγνωστη στο κοινό Βουλή-Τηλεόραση, απήντησε ότι είναι αρμοδιότητα του προέδρου της Βουλής. Το κανάλι της Βουλής, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο 4.500.000 (τεσσεράμισι εκατ. ευρώ) το χρόνο, σε εποχές σκληρής λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. Γιατί δεν κλείνει η κυβέρνηση το κανάλι της Βουλής, αντί την ΕΤ1, που είναι περιττό γιατί ιδρύθηκε για να προβάλλει τις συνεδριάσεις της Βουλής, τις οποίες μπορεί κάποιες από αυτές να προβάλλουν τα υπόλοιπα τρία κρατικά κανάλια;

Ας το σκεφθεί ο νέος υπουργός Επικρατείας και τέως ανώτερος δικαστικός Σταυρόπουλος, να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, μια και δεν μπορούσε ο κ. Μόσιαλος».

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου