Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΦΡ. ΟΛΑΝΤ «ΑΝ ΕΚΛΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Αν εκλεγεί πρόεδρος υπόσχεται ο υποψήφιος των σοσιαλιστών της Γαλλίας ΦΡΑΣΟΥΑΝ ΟΛΑΝΤ ότι θα φέρει περισσότερη ισορροπία μεταξύ κράτους και αγορών, και περισσότερο χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής, για να μην παίρνονται απότομα τόσο βίαια οικονομικά μέτρα τα οποία δημιουργούν υφέσεις στις οικονομίες, και τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Αλλά και στην Γερμανία η καγκελάριος φράου Α. Μέρκελ δεν θα μακροημερεύσει διότι έχει ηττηθεί σχεδόν σε όλες τις εκλογές των Γερμανικών κρατιδίων. Όταν διεξαχθούν και εκεί εκλογές αναμένεται Συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων. Όσο κι αν έχουν συγκλίνει οι Συντηρητικοί και οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Σοσιαλδημοκράτες, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αναγκαστικά διαφοροποιούνται επί το ηπιότερον για να ανοίγει η βαλβίδα του συστήματος, και να μην προβαίνει ο λαός σε βίαιες κοινωνικές εκρήξεις. Αυτά που υπόσχεται τώρα ο Φ, Ολάντ είναι αυτά που διεκδικεί για την Ευρώπη η ανανεωτική αριστερά για να μπορέσει να απεμπλακεί το σύστημα από την ασφυξία των αγορών. Δεν γνωρίζω όμως αν μπορούμε εμείς ως Ελλάδα να επαναδιαπραγματευτούμε τότε, το δικό μας μνημόνιο, το οποίο έχει στραγγαλίσει την οικονομία μας. Από το «Εθνος»:

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία αυτή για να προσθέσω αυτά που σήμερα λείπουν, αποτελεσματικότητα απέναντι στις αγορές. Εύχομαι να μην έχουμε υποβαθμιστεί μέχρι τότε για το συμφέρον της χώρας μου».
- «Δεύτερον, θα φροντίσω να συμπεριληφθούν (στη συμφωνία) όσα λείπουν, όπως η επέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ευρωομόλογα και ένα Ταμείο Οικονομικής Βοήθειας, δηλαδή όλα όσα θα επιλύσουν τη σημερινή πίεση στις αγορές, ώστε τελικά να υπάρξει ανάπτυξη».
- «Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ψηφίσω στο κοινοβούλιο, το οποίο θα είναι και αυτό νέο, εξαιρετικά ακριβή προγραμματικό νόμο δημοσιονομικής πολιτικής, με στόχο την επιστροφή το 2017 στη δημοσιονομική ισορροπία. Θα δεσμευτώ γι' αυτό ενώπιον των Ευρω-παίων εταίρων μας και ενώπιον του γαλλικού λαού».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡ

Ο δικηγόρος Νίκος Μπίστης ήταν στέλεχος του Συνασπισμού της Αριστεράς. Φλογερός υπέρμαχος του εγχειρήματος του εκσυγχρονισμού του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη τον στήριξε ολοψύχως. Και όχι μόνο . Προσχώρησε με μια ομάδα που ονομάστηκε «ΑΕΚΑΡ» στο Κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και έγινε Υφυπουργός Εσωτερικών.

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ πιάνει πάτο στις δημοσκοπήσεις επιστρέφει στην ανανεωτική αριστερά ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη. Πως το είπε ο ποιητής ¨ «Ήσυχα και τακτικά πάω με εκείνον που νικά».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε μια ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ούτε έχει καταλάβει για την ανήκεστο βλάβη που προξένησε στην χώρα. Εκθείαζε τα επιτεύγματα της διετούς διακυβέρνησης του, παρουσιάζοντας την αλήθεια αντεστραμμένη. Έχει καιρό τώρα που θα βγει κι αυτός σε εφεδρεία από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να κάνει την αυτοκριτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου