« ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ» ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ο Σοφός νομοθέτης της αρχαιότητας Σόλων βοήθησε με την σεισάχθεια τους φτωχούς αγρότες της εποχής του. Σήμερα επιβάλλεται να γίνει μια νέα σεισάχθεια για να ωφεληθεί ο λαός και να προκόψει ο τόπος. Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της σεισάχθειας στο διαδίκτυο.
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
«Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού». Bertolt Brecht
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
Εμείς που υπογράφουμε το Κάλεσμα «Για τη συγκρότηση μετώπου για τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας» συγκροτησαμε πρωτοβουλία πολιτών με στόχο τον συντονισμό της πάλης και των δραστηριοτήτων κατά τόπους και χώρους.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ζυμώσει πλατιά και να αναδείξει τα βασικά αιτήματα πάνω στα οποία μπορεί να συγκροτηθεί ένα αυθεντικό μέτωπο του λαού:
• Την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
• Την μη αναγνώριση και την άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα,
• Την έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
• Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με στόχο τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
• Την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης,
• Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
• Την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί.
Η διάσωση της χώρας και του λαού απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ
Πριν από 5 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου