Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ;
«Ο σύλλογος φίλων του Μίκη Θεοδωράκη» επιθυμεί την δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, όπου θα πάρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη. Οι πολίτες των Χανίων με χιλιάδες υπογραφές όμως, επιθυμούν ελεύθερο τον χώρο των Αγίων Αποστόλων μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αθλοπαιδιάς καθώς και ανοιχτής παραλίας για τον λαό της πόλης μας. Ας βρεθεί χώρος κάπου αλλού για ανοιχτό θέατρο π.χ στις Μουρνιές στα Περιβόλια ή στο Ακρωτήρι. Οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν στους πολίτες και παρ`όλο που το θέατρο είναι όαση πολιτισμού ο χώρος πρέπει να μείνει ελεύθερος και στους πολίτες να παραμείνουν.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Για «πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα» γράφει το φυλλάδιο που καλεί το κοινό το Σάββατο 17-12 –στις 6 μ.μ στο ξενοδοχείο «ΑΚΑΛΗ» των Χανίων. Αναφέρει ότι οι σημερινές συνθήκες μοιάζουν με την εποχή του 1909 του κινήματος του Γουδί ,από κατώτερους αξιωματικούς με επικεφαλής τον ανώτερο τους σε βαθμό Συνταγματάρχη Νικόλαο Ζορμπά. Μεταξύ των άλλων γράφει το φυλλάδιο ότι¨ «θα πατάξουν την λαθρομετανάστευση για να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών». «Πιστεύουν σε μια ενωμένη Ευρώπη και στην παραμονή στο ευρώ». «Στην οργάνωση ενός μικρού και ευέλικτου κράτους. «Πληρώνουμε ότι πραγματικά χρωστάμε αλλά και διεκδικούμε ότι μας χρωστάνε.» «Το σχολείο ανοικτή εστία παραγωγής Ελληνικής και ορθόδοξης Χριστιανικής αγωγής».
Το κίνημα στο Γουδί το 1909 ανέτρεψε το παλιό και σάπιο κατεστημένο και έφερε «τον επαναστάτη του Θερίσου» Ελευθέριο Βενιζέλο στην εξουσία. Η κίνηση αυτή σηματοδότησε την άνοδο της αστικής τάξης στην εξουσία και την έξοδο από την φεουδαρχία. «Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται επαναλαμβάνεται σαν φάρσα» είπε ο σοφός Καρλ Μαρξ. Το κίνημα στο Γουδί είχε στοιχεία επαναστατικότητας, για την ακρίβεια ήταν ισχυρό μεταρρυθμιστικό κίνημα και όχι αλλαγής καθεστώτος
Η σημερινή κίνηση των αποστράτων είναι συντηρητικό κίνημα διατήρησης κεκτημένων. Χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως¨ «Ελληνικής και ορθόδοξης Χριστιανικής αγωγής» που παραπέμπουν –σ`εμάς τους παλιότερους που ζήσαμε την δικτατορία του Παπαδόπουλου, στο «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Λένε ότι¨ «θα πατάξουν την λαθρομετανάστευση» ευθεία παραπομπή στο ακροδεξιό «ΛΑΟΣ». Μιλάνε επίσης για¨ «ένα μικρό και ευέλικτο κράτος» που παραπέμπει σε νεοφιλελεύθερη ορολογία. Τελειώνοντας την αναφορά μου, πιστεύω τίποτα νέο δεν φέρνει στον δημόσιο λόγο η κίνηση αυτή των αποστράτων αξιωματικών.
Αναρτήθηκε από manousos στις 9:07 π.μ. Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου