Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013


1                  ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
                        ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Είπε ο Γ.Γ του Κυπριακού ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι¨ "Παραδέχομαι ότι αντί να σκύψουμε περισσότερο στα προβλήματα επιδοθήκαμε {τα δύο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ} σε αλληλοκατηγορίες.
Αμφιβάλλει κανείς ότι ο κομματικός ακτιβισμός προκαλεί τεράστια ζημιά στα κράτη, και στις κοινωνίες; Όσο μαθαίνω νέες πληροφορίες μένω έκπληκτος. Ήταν λέει δύο χρόνια η Κύπρος εκτός αγορών και δεν είχαν εκπονήσει κάποιο σχέδιο; Πάτησαν ξυπόλητοι στα πυρωμένα κάρβουνα του γιουρογκρούπ σαν τους αναστενάρηδες της Καβάλας αλλά χωρίς το θάρρος τους και με κομμένη τη χωλή.
 ΜΠΡΟΣ  ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΥΜΑ  
"Η Κύπρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την επιλογή της Ισλανδίας. Αν δεν θέλει να βουλιάξει οικονομικά, κοινωνικά και ίσως εθνικά, θα πρέπει να προστατεύσει τους μικρούς καταθέτες και την οικονομία της, αφήνοντας τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα πρέπει κατόπιν να περάσει σε άλλη διαδικασία ανάπτυξης, συρρικνώνοντας τον αποτυχημένο και γιγαντιαίο τραπεζικό τομέα και τονώνοντας το παραγωγικό της δυναμικό.
Για να το κάνει αυτό θα πρέπει έρθει σε σύγκρουση με την Τρόικα, χωρίς να φοβάται την έξοδο από την ΟΝΕ. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσει επειγόντως νέες γεωπολιτικές συμμαχίες που θα της σταθούν πραγματικά. Και κυρίως θα χρειαστεί συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων που απειλούνται άμεσα. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων για τους Κυπρίους." ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ
NOMIZΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ¨ "ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΥΜΑ."
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Δε πάρτι ίτς όβερ. Καταλάβατε αδέλφια;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου