Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Την πέμπτη στις 7 μμ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συλλογικοτήτων της πόλης των Χανίων προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική 
των μνημονίων που έχει οδηγήσει τον λαό σε εξαθλίωση.
Πήραν θέσεις κατά των κυβερνητικών πολιτικών της καταστολής και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και τάχθηκαν με το μέρος των Χανιωτών που οδηγούνται στα δικαστήρια.
Διαμενόμενο φυλλάδιο της «πρωτοβουλίας αντίστασης» γράφει¨
« Στα Χανιά εδώ και καιρό έχει στηθεί μια βιομηχανία πολιτικών διώξεων. Τα μεγάλα, συχνά παλλαϊκά συλλαλητήρια ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια που οι ντόπιοι δυνάστες έχουν δώσει το λαό και τη χώρα στις ληστρικές πολιτικές της Ε.Ε-Δ.Ν.Τ ενοχλούν και πρέπει να παταχθούν. Ήδη εκκρεμούν δίκες για τον Ιούνιο, ενώ σε ανακρίσεις έχουν συρθεί 11 διαδηλωτές για την κινητοποίηση του Φλεβάρη του 2011.Στις 1 του Μάρτη ανακρίθηκαν άλλοι 9 για τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2012, ενώ κινητοποιήθηκαν άλλες 8 κλήσεις σε διαδηλωτές που συνέλαβαν οι κάμερες στη διαδήλωση ενάντια στο μακροπρόθεσμο στις 28 του Ιούνη του 2011, που «εξετράπη» σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ανάμεσα στα άλλα υπάρχουν κατηγορίες ακόμη και για διανομή αντιμνημονιακού υλικού??
Και καταλήγει «η πρωτοβουλία αντίστασης»¨ «να βγούμε ξανά στο δρόμο και να διεκδικήσουμε άμεση αναίρεση των κατηγοριών από όλους τους αγωνιστές του μαζικού κινήματος της πόλης μας.»
Χαιρετισμό συμπαράστασης απεύθυνε η αντιπρόσωπος από το Ηράκλειο του «Παγκρητίου δικτύου αγώνα κατά των βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας-{ΒΑΠΕ}.»
Όπως ανέφερε «είναι γιγαντιαίες θα καταστρέψουν το περιβάλλον ,θα αντλήσουν και άφθονο νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα που το έχει ανάγκη ο τόπος.»
«Πρόκειται για μια ολοκληρωτική, βάναυση και ισοπεδωτική επέλαση μεγάλων οικονομικών ομίλων και συμφερόντων που θα έχει μόνιμες και καθοριστικές επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους του νησιού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου