Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΩΤ.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο λαός μας "ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος".
Θα πρέπει να κοιτάξει μπροστά να σηκώσει τα μανίκια
Για να δημιουργήσει μια νέα σοφότερη από εμπειρίες Ελλάδα. 
Δεν ωφελεί να κοιτάξουμε πίσω μας στις στάχτες ενός φαύλου παρελθόντος, αλλά μέσα μας, αποκτώντας περισσότερη αυτογνωσία για να αντιμετωπίσουμε τον εαυτόν μας και τον κόσμο.
Προσοχή μην πάθουμε ότι η γυναίκα του ΛΩΤ της βίβλου.
"Ο ΛΩΤ πήγε και μίλησε στους γαμπρούς του, που επρόκειτο να παντρευτούν τις θυγατέρες του και τους είπε: «Σηκωθείτε και φύγετε από 'δω, γιατί ο Κύριος θα καταστρέψει την πόλη». Αυτό όμως φάνηκε αστείο στους γαμπρούς του και τον ειρωνεύτηκαν.
Όταν ξημέρωσε, οι άγγελοι είπαν στο Λωτ: «Σήκω, πάρε τη γυναίκα σου και τις δυο σου κόρες, για να μην καταστραφείς για τις αμαρτίες της πόλης. Φύγε και μην κοιτάξεις πίσω σου και μη σταθείς πουθενά σε όλη την περιοχή».
Όταν ο Λωτ απομακρύνθηκε, τότε ο Κύριος άφησε από τον ουρανό να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Οι πόλεις εκείνες και οι κάτοικοί τους καθώς και όλη η γύρω περιοχή και η βλάστηση της καταστράφηκαν. Η γυναίκα όμως του Λωτ παρέβη την προειδοποίησή του αγγέλου και κοίταξε πίσω για να δει τι συνέβαινε και αμέσως έγινε στήλη άλατος. Σε όλη την περιοχή ανέβαινε από τη γη καπνός, σαν να έβγαινε από καμίνι."

Υ.Γ Προφανώς δεν κατέστρεψε τα Σόδομα και τα Γόμορα ο Θεός της βίβλου, αλλά οι "Τσοχατζόπουλοι" της εποχής εκείνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου