Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013


ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΤΑΚΗΣ
                               ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Απεβίωσε  σε ηλικία 83 ετών ο ψυχίατρος Δημήτρης Καρτάκης και κηδεύτηκε  από τους οικείους του. Υπήρξε ένας Έλληνας ευπατρίδης. Ένας ενεργός πολίτης ένας¨  «Πολίτης των Χανίων» όπως υπέγραφε τα τακτικά σχόλια του, για προβλήματα της πόλης στον τοπικό τύπο. Ο Δημήτρης Καρτάκης υπηρέτησε επί σειρά ετών στο «Θ.Ψ.Π.Χ»
Για τη θητεία του αυτή έγραψε και σχετικό βιβλίο για το ιστορικό ιδρύσεως του ψυχικού θεραπευτηρίου. Ο Καρτάκης ήταν ένας καλλιεργημένος αστός με πλούσια πνευματική προσφορά. Έχει αφήσει μια σειρά οικολογικών διηγημάτων με τίτλο¨ «Ο θάνατος του ποταμού» και μια εξαιρετική ποιητική συλλογή με τίτλο ¨ «Το τριαντάφυλλο και ο χρόνος», υψηλής αισθητικής, και ευαισθησίας. Υπήρξε  από τους ιθύνοντες νόες για τη δημιουργία της Ε.Θ.Ε.Κ {ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ} που ήταν προπομπός του ΔΗΠΕΘΕΚ με πολλά τρεχάματα στην Αθήνα, για να πείσει τους Κρητικούς στη καταγωγή Μάνο Χατζηδάκη και Αλέξη Μινωτή να ενισχύσουν την προσπάθεια όπερ και εγένετο. Για ένα διάστημα διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ επί δημαρχίας Γ.Τζανακάκη. Για την ιστορία της ΕΘΕΚ έχει γράψει σχετική μονογραφία. Ως ενεργός πολίτης που ήταν  δεν μπορούσε να λείψει
από την συμμετοχή του στα κοινά. Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων όπου ο συνδυασμός του κατέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την θέση αυτή την υποστήριξε με ανιδιοτέλεια χωρίς εμπάθειες και φανατισμούς, αλλά με διάθεση προσφοράς στη τοπική κοινωνία.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου