Τρίτη 19 Μαρτίου 2013


ΧΑΜΠΕΜΟΥΣ ΠΑΠΑΜ 
Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, είναι η ψυχή σε ένα κόσμο χωρίς ψυχή, είναι το όπιο του λαού.» ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Στις τηλεοπτικές μας οθόνες έρχονται πληροφορίες για την «ταπεινότητα» του νέου Πάπα ο οποίος προέρχεται από την Λατινική Αμερική όπου ορισμένοι κατώτεροι ιερείς στάθηκαν κοντά στα φτωχά λαϊκά στρώματα και εναντίον του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που καταλήστευε τις πρώτες ύλες στηρίζοντας αιμοσταγείς δικτατορίες στην Λατινική Αμερική. Η κίνηση τους αυτή ονομάστηκε¨ «θεολογία της απελευθέρωσης.»
Και καλές προθέσεις να έχει ο νέος Πάπας ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Η Χριστιανική εκκλησία, από τότε που έγινε επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έπαψε να είναι εκκλησία των φτωχών, και απέκτησε ταξική διαστρωμάτωση.
Αγκαλιάστηκε με τη κρατική εξουσία, απέκτησε τεράστιο πλούτο και μονιμοποιήθηκε σε ένα κυρίαρχο εταίρο του εκάστοτε κατεστημένου. Πριν αρκετά χρόνια είχε γράψει ο τύπος ότι εκπρόσωποι του Βατικανού συνεδρίαζαν από κοινού με εκπροσώπους της Αμερικάνικης κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών,C.I.A προκειμένου να πληροφορηθούν που θα σπεύσει η «Αγία Έδρα» για ασφαλείς και προσοδοφόρες επενδύσεις. 
Γράφει σχετικά για τον Χριστιανισμό ο Καρλ Κάουτσκι¨
ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
"Επί πρωταρχικού Χριστιανισμού οι προλετάριοι είχαν συσπειρωθεί για να αντιμετωπίσουν την φτώχεια τους, με ενωμένες τις δυνάμεις τους. Ωστόσο υπήρχαν δυσκολίες ,που δεν τους επέτρεπαν να πραγματοποιήσουν τον ολοκληρωτικό κομμουνισμό, αλλά αισθανόταν την ανάγκη, όλο και περισσότερο επιτακτική, να συγκροτήσουν ένα σύστημα αμοιβαίας βοήθειας, που να παρέχει στο άτομο βοήθεια, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η Χριστιανική προλεταριακή οργάνωση είχε μια σειρά λειτουργίες, που λίγο πολύ έμοιαζαν με τα ασφαλιστικά δικαιώματα που παρέχει ένα σύγχρονο συνδικάτο."
ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ
"Και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες υποκλίθηκαν τελικά στην Χριστιανική κοινότητα και όχι στον Χριστιανικό κομμουνισμό. Η νίκη του Χριστιανισμού, δεν εσήμανε την δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά την δικτατορία των κυρίων, που έγιναν μεγάλοι μέσα στην κοινότητα τους." 
ΚΑΡΛ ΚΑΟΥΤΣΚΥ
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
{Εκδόσεις Αναγνωστίδη}



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου