Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

100 ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
«Η δημοκρατία δεν είναι τέλειο πολίτευμα, αλλά είναι το καλύτερο από τα υπάρχοντα.» [ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ Βρετανός πολιτικός]
«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι στην πραγματικότητα φιλελεύθερη ολιγαρχία»
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
Μία άγνωστη προς το παρόν τρομοκρατική οργάνωση γάζωσε, ένα αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής Αττικής, με δύο αστυνομικούς ένα αστυφύλακα, και μια αστυφύλακα, σοβαρά τραυματισμένους ,τέσσερις ελαφριά, κι ένα πολίτη ο οποίος έπαθε σοκ από τον ξαφνικό αιφνιδιασμό των τρομοκρατών, και υπέστη καρδιακό επεισόδιο όπου νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι σαν την λερναία Ύδρα, όπου ποτέ δεν εξαρθρώνονται, διότι όπως λένε οι ειδικοί, κοινωνιολόγοι ,ψυχολόγοι, και εγκληματολόγοι, είναι κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία αναπαράγονται.
Οι τρομοκράτες πιστολέρο παίρνουν εκείνη την στιγμή τον νόμο στα χέρια τους και ηδονίζονται με την άσκηση της εξουσίας. Κατά την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης αισθάνονται σαν Θεοί επί της γης, οι οποίοι κρατάνε στα χέρια τους την τύχη της ανθρωπότητας.
Στην χώρα μας έχει περίπου εξαρθρωθεί η 17 Ν. και ο ΕΛΑ οργανώσεις οι οποίες δρούσαν ανενόχλητες σχεδόν τριάντα χρόνια, κάτω από τα μάτια των εν υπνώσει αρχών ασφαλείας. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες υπήρχαν στην Ιταλία οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες»
και στην Γερμανία η «Φράξια Κόκκινος στρατός» οι οποίες εξαρθρώθηκαν .
Μάλιστα οι αυστηροί και πειθαρχημένο Γερμανοί δημιούργησαν προς τούτο ειδικές απομονωμένες φυλακές εξόντωσης και μαρτυρίου στο Μανxάiμ τα λεγόμενα «Λευκά κελιά» εκεί όπου δεν άντεξαν και αυτοκτόνησαν ορισμένοι κρατούμενοι.
Οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» ευθύνονται για την απαγωγή και δολοφονία του Ιταλού πρωθυπουργού Άλντο Μόρο επειδή ήταν μετριοπαθής, και ήθελε να βάλει και την αριστερά στο παιγνίδι της εξουσίας.
Στην Γαλλία δρούσε ο τρομοκράτης «Κάρλος» το επονομαζόμενο «Τσακάλι» με την ομάδα του, όπου συνελήφθη και βρίσκεται στην φυλακή.
Όπως είχε γράψει τότε ο τύπος της εποχής η μαζικότερη οργάνωση, ήταν οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» όπου αριθμούσε πολλές χιλιάδες μέλη.
Πάνω στον φανατισμό τους οι τρομοκράτες νομίζουν ότι με τις ατομικές δολοφονίες,
έστω κι αν στοχεύουν επιφανείς ανθρώπους του μεγάλου κεφαλαίου, και επιφανείς πολιτικούς μπορούν να αλλάξουν τις κοινωνικές συνθήκες, και να φέρουν καθεστωτικές ανατροπές. Η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι αιθεροβατούν, και ότι το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θωρακίζεται το κράτος με περισσότερους κατασταλτικούς μηχανισμούς και νόμους, και να ενσπείρουν τον φόβο και την ανασφάλεια σε πλατειά λαϊκά στρώματα, τα οποία υποτίθεται ότι θέλουν να προστατέψουν.
Πολλές φορές οι οργανώσεις αυτές επειδή προβαίνουν σε ληστείες τραπεζών, και μεγάλων Σούπερ Μάρκες, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να επιβιώσουν, τις οποίες ονομάζουν «απαλλοτριώσεις» ,επειδή τα μέλη τους τα περισσότερα δεν εργάζονται, καταλήγουν σε εκφυλισμό καταντώντας απλοί ληστές τραπεζών με ιδεολογικό προκάλυμμα.
Μια δικαιότερη κοινωνία κι ένα κράτος πρόνοιας σοβαρό και οργανωμένο, θα βοηθούσε στην μείωση του φαινομένου ίσως και στην εξάλειψη του.
Ποτέ δεν έχει αναφερθεί στον τύπο ότι υπάρχουν οργανώσεις ατομικής τρομοκρατίας στα Σκανδιναβικά κράτη εκεί όπου λειτουργεί η συναινετική δημοκρατία και ένα λειτουργικό κράτος πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου