Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
Ο Περικλής Κοροβέσης δεν εξελέγη αυτή την φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
και θα λείψει η ελεύθερη φωνή του , η αναρχίζουσα κι εκτός κομματικών καλουπιών φωνή του. Το πιθανότερο είναι ότι τον έφαγε ο καθωσπρεπισμός της Αριστεράς έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε με την δήλωση του, ότι μπορεί να εισέπραξε μίζα από την Ζήμενς και ο Συνασπισμός το 1989 επί συγκυβέρνησης ή οικουμενικής επειδή αυτή ήταν η πρακτική της εταιρίας.. Άλλωστε όπως είπ娻 το έγραψε ο Γ. Βότσης και ο καθηγητής Κ. Μπέης στην «Ελευθεροτυπία» και δεν απαντήθηκε από κανένα.» Στελέχη φίλοι και οπαδοί της Αριστεράς ξεσηκώθηκαν και τον κατακεραύνωσαν ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι. Δηλαδή εστίν μεθερμηνευόμενο ότι «Εμείς η αριστερά είμαστε υπεράνω κριτικής και δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας γιατί είμαστε η ηθική δύναμη της κοινωνίας»
Δεν υπερασπίζομαι τον Κοροβέση επειδή ιδεολογικά, ανήκω στο ρεύμα ιδεών του διότι κατατάσσω τον εαυτόν μου στην ανανεωτική αριστερά.
Επικρίνω όμως τον μονολιθισμό και την αντίδραση των επικριτών του.
Αυτή η λογική οδήγησε στον μονοκομματισμό και στην αποτυχία του υπαρκτού σοσιαλισμού. Η λογική του πνιξίματος των ελεύθερων φονών οδήγησε και στην δήθεν πολιτιστική επανάσταση του Μάο στους «ερυθροφρουρούς» και στα εγκλήματα του καθεστώτος, όπως και στον Σταλινισμό στην ΕΣΣΔ
Η Αριστερά πρέπει να μάθει από τα λάθη της και να προχωράει μπροστά χωρίς μεμψιμοιρίες και οπισθοδρομήσεις Επί πλέον πρέπει να είναι κόμμα ανοιχτό κα να δέχεται ελεύθερα την κριτική στο εσωτερικό της, όπως ως σήμερα θεωρώ ότι προσπαθεί να λειτουργεί ο Συνασπισμός.
Ίσως ο Περικλής Κοροβέσης να μην ξέρει την διπλωματική γλώσσα των επαγγελματιών πολιτικών, και το πολιτικό σαβουάρ βιβρ για να εκφραστεί και ήταν κατηγορηματικός χωρίς να έχει στοιχεία., παρόλο που ο ίδιος είπε ότι ανέφερε για την μίζα για να αναγκάσει τους υπεύθυνους να το διαψεύσουν.
Η ουσία όμως είναι ότι η Αριστερά εξακολουθεί να μην δέχεται κριτική ούτε από τους ίδιους τους βουλευτές της, κι αυτό τις κοστίζει καθημερινά διότι σημαίνει οπισθοδρόμηση από την προσπάθεια ανανέωσης της.
Η Αριστερά έχει ανάγκη νέων ανθρωπιστικών ιδεών στην υπηρεσία του λαού κι όχι αυταρχισμούς. Ο Περικλής ήταν μια ελεύθερη και ανιδιοτελής παρουσία η οποία θα λείψει από το κοινοβούλιο. Ελπίζουμε να εξακολουθήσει να γράφει και να μας κοινωνεί με τις ιδέες του.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΑΥΡΑ BLOGSPOT. COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου