Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΏΡΓΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Στην ψηφοφορία του Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη Γενικού γραμματέα του κόμματος, ο Σωκράτης Ξυνίδης αναδείχθηκε Γενικός γραμματέας χωρίς να λάβει ην απαραίτητη πλειοψηφία 50 συν 1%.
126 ψήφους έλαβε ο αυτοπροταθείς «Παπανδρεικός» Γ. Παναγιωτακόπουλος 53 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 15 άκυρα, ενώ ο νέος Γ. Γραμματέας πήρε 180 ψήφους.
Την εξέλιξη αυτή την χαρακτήρισε το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» «τράβηγμα του μανικιού του Γιώργου.» Βεβαίως αν στα κόμματα υπήρχε ένα συνεχής διάλογος γόνιμες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις ιδεών και απόψεων, οι οποίες φέρνουν τις συνθέσεις, και τις συναινέσεις για τις ακολουθούμενες πολιτικές, δεν θα συζητείτο καθόλου αυτό το γεγονός. Θα ήτο ένα συνηθισμένο συμβάν στα πλαίσια της λειτουργίας ενός δημοκρατικού κόμματος. Δυστυχώς όμως στα κόμματα εξουσίας δεν υπάρχει δημοκρατικός διάλογος,. Τα προγράμματα των κομμάτων τα εκπονούν ομάδες τεχνοκρατών αφού βέβαια συμβουλευτούν ορισμένους μαζικούς φορείς.
Στις ψηφοφορίες των κομμάτων για τα ηγετικά στελέχη, οι σύνεδροι ψηφίζουν πολλές φορές δια βοής τον εκλεκτό του αρχηγού, προσδοκώντας τα οφέλη από την νομή της εξουσίας.
Στα κόμματα ίσως να υπάρχουν και κάποιοι ιδεολόγοι, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία και να αλλάξουν τον κόσμο, σύμφωνα με τις ιδέες τους αλλά αυτοί όλο και λιγοστεύουν γιατί χαλάνε την πιάτσα. Οι πολλοί οργανώνονται στο κόμμα για το νιτερέσο [συμφέρον]τους. Γιαυτό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολιτικός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, και δεν έχει διευθύνει ούτε περίπτερο να διευθύνει υπουργείο ή μεγάλη ΔΕΚΟ.
Τι σηματοδοτεί η απόρριψη ουσιαστικά της πρότασης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ,αν
και τελικά ο κος Γ. Παναγιωτακόπουλος συναίνεσε δηλώνοντας» ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί η ψηφοφορία;.»
Αν ζούσαμε σε ιδανικές κοινωνίες και κόμματα θα λέγαμε ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης καταψηφίστηκε διότι υπήρχαν λόγοι αξιολογικοί, Ότι δεν τον έκριναν οι σύνεδροι κατάλληλο για την θέση. Όπως όμως επισημαίνει το ρεπορτάζ οι αντιδράσεις αυτές ήταν ενός Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ 420 μελών, το οποίο ήταν έτοιμο να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό. Και με την ανανεωτική πολιτική του Γιώργου έμεινε εκτός νυμφώνος. Αυτές λοιπόν ήταν οι προειδοποιητικές βολές των παλιών πολεμιστών που αποχωρούν πυροβολώντας για την τιμή των όπλων. Η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα αίτημα προς τον Γιώργο από το 2004 όταν παρέλαβε το κόμμα με σύνθημα από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ»Γιώργο άλλαξε τα όλα»
Αν δεν μπόρεσε τότε να το πραγματοποιήσει βλέπουμε ότι το προσπαθεί τώρα που είναι στην εξουσία.
Όσο ο κος Γ.Παπανδρέου θα προχωρεί σε ρήξεις και συγκρούσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας την αρχή της αξιοκρατίας θα έχει την συναίνεση ευρύτερων στρωμάτων του Ελληνικού λαού και εκτός ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως στο θέμα της πρόσληψης των Γενικών Γραμματέων δεν υπήρξαν πεντακάθαροι κανόνες με προκήρυξη θέσεων συγκεκριμένων προσόντων.
Γιαυτό κατηγορήθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης Καστανίδης ότι ο νέος Γ.Γ. κος Γιανάκεννας είναι συνεργάτης της συζύγου του .
Αυτό όμως μπορεί να είναι και παρωνυχίδα διότι οι Γ.Γ. πρέπει να είναι έμπιστοι των υπουργών. Αν όμως από τώρα αρχίσει η νόθευση των κανόνων, τότε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου