Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΥΣ ---- ΔΙΗΓΗΜΑ
[ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ]
2]Την επόμενη Δευτέρα η οικογένεια Κάρτερ περίμενε από την Γερμανία τον αγαπημένο της κανακάρη τον Μάριο.
Είχε τελειώσει το διδακτορικό του στην φιλοσοφία του δικαίου μετά πολλών επαίνων ,και τον περίμενε μια θέση λέκτορα στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Δυνατά μυαλά σαν το δικό του ήταν περιζήτητα, σε Ευρωπαικά και Αμερικάνικα πανεπιστήμια.
Ο Μάριος όμως επιθυμούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στην πατρώα γη, εξαιτίας της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας της οποίας, ήταν μέγας θαυμαστής, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους.
Γονείς και Ελληνική παράδοση.
Όταν ο Μάριος επέστρεψε στο σπίτι τον γονέων του, του παραχώρησαν ένα μεγάλο διαμέρισμα, στην πολυκατοικία τους στο παγκράτι.
Στην βίλα τους στην Εκάλη διοργάνωσαν δεξίωση ,για να γιορτάσουν την
πρόσληψη του Μάριου στο επιστημονικό προσωπικό Δ.Ε,Π. του πανεπιστημίου Αθηνών.
Καλεσμένοι ήταν πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι του νομικού κόσμου, επιχειρηματίες πολιτικοί εκπρόσωποι, συγγραφείς.
Όλοι οι καλεσμένοι έδιναν συγχαρητήρια στο ζεύγος Κάρτερ, και ιδιαίτερα στον Μάριο με το κοφτερό μυαλό και τα πολλά προσόντα.
Ο Μάριος είχε προσγειώσει την ματιά του, σε μια πανέμορφη νέα κοπέλα που συνομιλούσε σε μια γωνιά, με ένα ηλικιωμένο κύριο με γκρίζα μαλλιά. Ζήτησε πληροφορίες και του είπαν ότι είναι η μοναχοκόρη του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως.
Ο Μάριος εκείνη την περίοδο είχε βγει σχεδόν ένα χρόνο από μια σχέση,
χωρίς να γνωρίσει, όλο αυτό τον καιρό, μια νέα κοπέλα με την οποία θα τους ένωναν κοινές επιδιώξεις και όνειρα.
Πλησίασε με θάρρος την κοπέλα και της συστήθηκε.
Η κοπέλα η οποία ονομαζόταν Δανάη , τον χαιρέτησε θερμά και του είπε ότι είχε ακούσει πολύ θετικά σχόλια, για την προσωπικότητα του.
Ο Μάριος και η Δανάη , από εκείνη την βραδιά έμειναν αχώριστοι φίλοι κι εραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου