Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του υπουργείου οικονομικών, το ΕΤΑΚ [φόρος κατοχής ακινήτων ] για το 2009 θα εισπραχτεί κανονικά , όπως επίσης τα λεγόμενα πράσινα τέλη όπου χρεώνονται με διπλασιασμό περίπου των τελών κυκλοφορίας τα ι.χ. αυτοκίνητα παλαιάς κοπής.
Στα παλιότερα χρόνια , αν είχες παλιό αυτοκίνητο και δεν μπορούσες να το αντικαταστήσεις σου μείωνε το κράτος προοδευτικά τα τέλη κυκλοφορίας. Σήμερα προσπαθούν να κάνουν το ανάποδο. Δηλαδή ένας ιδιοκτήτης ι.χ. ο οποίος δεν δύναται να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο του, που συνήθως είναι και οι φτωχότεροι, ή άνθρωποι συντηρητικοί οι οποίοι δεν θέλουν να χρεώνονται στις τράπεζες , πρέπει αυτοί να τιμωρηθούν, για να ευνοηθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού;
Κύριε νέε υπουργέ των οικονομικών ο λαός σας ψήφισε για να διορθώσετε την ανάλγητη και αντιλαική πολιτική της Ν.Δ., όχι να την συνεχίσετε. Πρέπει να βρείτε από αλλού πόρους κι όχι από τα παλαιά ι.χ.
Για να μην εισπράξετε από τώρα την μήνιν των κατόχων παλαιών ι.χ.για μια πολιτική των προκατόχων σας. Πρέπει να ματαιώσετε την ψήφιση - επικύρωση του αναγκαστικού νόμου της Ν.Δ. στην βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου