Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο καθηγητής Γιώργος Ρωμανιάς επιστημονικός σύμβουλός της ΓΣΕΕ
είπε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» των Λυριτζή -
Οικονόμου στην «ΝΕΤ» ότι όταν πήγε στην Φιλανδία για να μελετήσει πώς
βγαίνουν οι συντάξεις τον παρέπεμψαν στο υπουργείο εργασίας ,όπου
στην είσοδο υπήρχαν πολλοί ηλεκτρονικές υπολογιστές.
Τοποθετούσε στον υπολογιστή μια κάρτα ο εργαζόμενος κι έβλεπε όλο
το ασφαλιστικό του ιστορικό. Τον προειδοποιούσε κιόλας το σύστημα αν
τον συμφέρει να πάρει αμέσως σύνταξη. Αν ο εργαζόμενος αποφάσιζε να την πάρει, πήγαινε σε ένα άλλο γραφείο, του έδιναν ένα χαρτί και την εισέπραττε αυθημερόν. «ΑΜ ΈΠΟΣ ΑΜ ΈΡΓΟΝ» όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι..
Είπε επίσης ο κος Ρωμανιάς ότι υπάρχει και εδώ νόμος ,από το 1999,όπου αναφέρει ότι μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι από τα ταμεία τους ενημέρωση, πέντε χρόνια πριν συνταξιοδοτηθούν. Και συνέχισε ο κος Ρωμανιάς ότ騨 «όταν πήγαν εργαζόμενοι και ζήτησαν έντυπη ενημέρωση από τα ταμεία τους μόνο πως δεν τους πέταξαν έξω με τις κλωτσιές.» Εξήγησε δε ο κος καθηγητής ότ騨 «έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν, ούτε αυτούς που έχουν τα συντάξιμα χρόνια.»
Είναι γεγονός ότι όσο αφορά την οργάνωση των κρατικών υπηρεσιών υπό την ευρύτερη τους έννοια. το κράτος συναγωνίζεται με το επίπεδο του…ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ.
Την κύρια ευθύνη την έχουν τα κόμματα εξουσίας, τα οποία δεν αξιοποίησαν τα χρήματα από την Ευρωπαική Ένωση για την κοινωνία της πληροφορίας, και δεν μηχανοργάνωσαν το σύνολον των υπηρεσιών και ούτε συνέδεσαν τα διάφορα αρχεία τους.
Μην λησμονούν όμως και οι πολίτες τις ευθύνες τους., οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε απαιτούν τα δικαιώματα τους ούτε σέβονται τις υποχρεώσεις τους.
«Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου» είχε πει ο αείμνηστος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντυ.
Στην Ελλάδα της αρπαχτής και του ατομικού βολέματος, ψηφίζουμε βουλευτές για να διορίζουν χωρίς διαγωνισμούς τα παιδιά μας, στο δημόσιο γιατί εμείς είμαστε εξυπνότεροι από τους άλλους, που θέλουν να διοριστούν αξιοκρατικά επειδή έχουν αξιοπρέπεια. Στην Ελλάδα της αρπαχτής φοροδιαφεύγει όποιος μπορεί να ξεφύγει από το δόκανο της εφορίας εκτός από τους μισθωτούς, και τους συνταξιούχους.
Στην Ελλάδα της αρπαχτής και του ατομικού βολέματος δεν ενδιαφερόμαστε για το γενικό συμφέρον , αλλά μονάχα για πάρτη μας, και προσπαθούμε να βγάλουμε το μάτι και να υπονομεύσουμε εκείνο που προκόβει.
Μήπως δεν έχουμε πνευματική και πολιτική ηγεσία αξιόλογη γιατί δεν την έχουμε αφήσει να ανθίσει στην Ελλάδα του ρουσφετιού και της διαβολής, και προτίμησε να προκόψει στις προηγμένες και σοβαρές χώρες του εξωτερικού;
Μήπως δεν αξίζουμε τίποτα καλύτερο ως χώρα και είμαστε άξιοι της τύχης μας;
Πόσο δίκιο είχε η Γαλάτεια Αλεξίου- Καζαντζάκη που είχε πει το περίφημ﨨
«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω»
Το πολιτικό σύστημα έχει διαπαιδαγωγήσει από της ιδρύσεως του Ελληνικού κρατιδίου , και έχει καταστήσει ένα λαό ένοχο και συνένοχο στην δική του μικρότητα πολιτικών -οικονομικών συμφερόντων.
Πόσο θα ανεχτούν οι νεώτεροι πολίτες με την πτυχιακή και μεταπτυχιακή κατάρτιση τους, το πολιτικό αυτό μόρφωμα που υποδύεται το Ελληνικό κράτος, και το οποίο δημιούργησαν οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους; Είναι εύκολο από αντίδραση να σπας βιτρίνες καταστημάτων και να βιαιοπραγείς στους δρόμους της πόλης το δύσκολο είναι να συνεισφέρεις στην πατρίδα σου, με το προσωπικό παράδειγμα και τις δημιουργικές ιδέες σου.
Η νέα κυβέρνηση κάνει μια καλή αρχή στο θέμα του εκσυγχρονισμού του κράτους. Κάθε πολίτης που δεν είναι υπήκοος πρέπει να την παινέψει και να συνδράμει με το θετικό του σχόλιο και τις ιδέες του σε ότι καλό και αγαθό γίνει προς όφελος αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου